Dit zijn de nieuwe trends op het gebied van tuinmeubelen

Is jouw tuin toe aan nieuw meubilair of een compleet nieuwe sfeer? Goeie timing, want er zijn een hoop nieuwe tuintrends waar je vast wel even naar wilt kijken. Houd jij erg van een strakke, moderne tuin of plof jij liever neer in een Ibiza-stijl loungeset met gezellige kleuren? Of is jouw huidige tuinset nog prima, maar kan deze een hippe makeover gebruiken? Het kan allemaal deze zomer, want je kunt door middel van de juiste tuinmeubelen een fantastische sfeer in je tuin creëren. Kijk je even mee naar de trends van dit moment?

Strak en modern

Als jouw tuin strak betegeld is en je vooral veel rechte lijnen wilt aanhouden, dan kun je kiezen voor een moderne eettafel. Dat houdt in; een rechthoekige tafel met plek voor minimaal zes mensen. Dit kan een tafel met betonlook zijn, wat goed bij de industriële en moderne tuinen past. Je kunt echter ook voor een natuurlijke look gaan met bijvoorbeeld een acaciahouten tafelblad. Combineer hier leuke tuinstoelen bij in twee tot drie verschillende kleuren en jouw luxe tuinset voldoet volledig aan de moderne tuintrend.

Steigerhouten set

Als je van een robuuste uitstraling houdt met een relaxte sfeer, dan kun je kiezen voor een steigerhouten tuinset. Met wat dikke en zware kussens erin, kan zelfs een steigerhouten set er ontzettend luxe uitzien. Tegelijkertijd straalt zo’n set ook een Ibizia-sfeer uit, wat momenteel ontzettend trendy is. Zo is het net alsof je bij een hippe strandtent hebt plaatsgenomen. Als je een beetje handig en creatief bent, kun je deze zelf maken. Als je zeker wilt weten dat je een set hebt die goed in elkaar zit en er netjes uitziet, dan bestel je deze via www.fonteyn.nl. Dat scheelt je een hoop werk!

Naturel met zwart

We kunnen deze trend natuurlijk niet links laten liggen, want je ziet dit zo ontzettend veel. Combineer de kleur zwart eens met natureltinten, zoals lichtbruin, terracotta of beige. Wat betreft meubelen kun je dan denken aan houten meubelen met een zwartstalen frame. Je kunt ook een zwarte schutting plaatsen en hier een tuinset voor zetten in natureltinten of andersom. Zo haal je deze trend gemakkelijk in huis. Heb je nu al een tuinset met bijvoorbeeld witte, stalen poten? Dan kun je ook overwegen om deze met een metaalverf zwart te verven of spuiten. Zo hoef je niet direct een nieuwe tuinset te kopen, maar kun je je huidige set wat moderniseren. Lekker duurzaam!

Gerelateerde artikelen