Tuin make-over; 3 tips voor een transformatie van de tuin

De tuin is een plek waar je kan ontspannen en tot rust kan komen, genietend van de schoonheid of van natuur. Of een plek waar je vrienden en familie maar al te graag uitnodigt om te genieten van een heerlijke zomeravond, barbecueënd en alles er op en eraan. In de zomer dient de tuin vaak tot extra stukje leefruimte, zo eten veel Nederlanders in de zomer standaard buiten, en staan de tuindeuren altijd open.

Nu de zon zich weer wat vaker laat zien, gaat het bij vele gezinnen kriebelen; de tuin moet een make-over! Nieuw leven inblazen voor een heerlijk zomerseizoen. We delen graag drie praktische tips om je tuin op te leuken en er een prachtige buitenruimte van te maken, waar jij deze zomer hoogstwaarschijnlijk niet weg te slaan bent!

Plaats en veranda of een tuinhuis

Een veranda of tuinhuisje is een fantastische en praktische toevoeging aan iedere tuin. Het biedt niet alleen beschutting tegen zon en regen, maar creëert ook een gezellige en ontspannen sfeer. Een veranda kan dienen als een extra woonruimte waar je kan genieten van maaltijden in de buitenlucht, kunt ontspannen met een goed boek of kunt genieten van het uitzicht op de tuin. Een tuinhuis kan worden gebruikt als opslagruimte, maar kan ook omgetoverd worden tot een knusse plek om te werken, hobby’s uit te voeren of zelfs als een speelhuisje voor de kids!

Tip!: Wil je graag een tuinhuisje die zowel dicht als open kan? Maak dan gebruik van een schuifwand van glas!

Water, water, de rest komt later!

Spitter, spetter, spater; een waterpartij zoals een fontein, vijver of waterval kan een prachtig en rustgevend element zijn in je tuin. Het geluid van stromend water maakt je tuin een oase van rust, en daarnaast trekt het de liefste en vrolijkst fluitende vogeltjes aan. Er zijn duizend en één opties, zo kan je kiezen voor een fontein op tafelblad, een middelgrote vijver met waterplanten (en vissen?) of een indrukwekkende waterval. Wil je scoren bij de kids? Dan is een kleine poel waarin gezwommen kan worden natuurlijk een topper! Hoe dan ook, het toevoegen van een waterpartij brengt een gevoel van verfrissing in je tuin!

Ga voor een nieuwe zithoek!

Je hoeft natuurlijk niet zo groots uit te pakken als bovenstaande tips om jouw tuin toch een frisse wind te geven. Maak van je tuin een uitnodigende en ‘’nieuwe’’ ruimte door de eethoeken in jouw tuin te vervangen. Plaats comfortabele tuinmeubelen, zoals loungebanken of een schommelstoel. Met gezellige zithoeken kan je optimaal genieten van je tuin en het buitenleven!

Gerelateerde artikelen