Dit zijn de voordelen van dubbel glas in huis

Als je een oude woning hebt en nog niet over dubbel glas beschikt, laat je een hoop mooie voordelen liggen. Zit je eraan te denken om de kozijnen in huis te vervangen? Dan is dit tegenwoordig standaard uitgerust met dubbel glas. Om te bepalen of je het de moeite waard vindt om dubbel glas in huis te nemen, zetten wij hieronder de voordelen hiervan op een rij!

Het isoleert beter

Het grootste voordeel van dubbel glas is natuurlijk dat het beter isoleert. En hoe beter de isolatie, hoe aangenamer de temperatuur in huis wordt zonder de centrale verwarming in huis hoog te hoeven zetten. Door deze isolatie verdwijnen eventuele tochtproblemen, is warmteverlies verleden tijd en wordt geluidoverlast beperkt. En deze dingen dragen bij aan het verhogen van het wooncomfort. Als je dubbel glas wilt laten plaatsen, laat dit dan doen door een professionele glaszetter. Dan weet je zeker dat het kiezen, inmeten, bewerken en plaatsen op de juiste manier gebeurt.

Je kunt besparen op de energiekosten

Omdat je met dubbel glas zorgt voor een betere isolatie in huis, bespaar je ook op de energiekosten. En een lagere energierekening is natuurlijk altijd mooi meegenomen. De warmte blijft door dubbel glas beter in huis en de investering verdient zichzelf altijd terug. Niet alleen bespaar je energie in de winter omdat het door dubbel glas aangenamer wordt qua temperatuur, ook in de zomer is het hierdoor mogelijk om energie te besparen. Dankzij isolerend glas blijft je huis in de warme zomermaanden namelijk koeler, waardoor je niet meteen gebruik hoeft te maken van een ventilator of airconditioning. Minder stookkosten is dus een mooi voordeel van dubbel glas.

Profiteren van een betere inbraakveiligheid

Nog een reden om voor dubbel glas in huis te kiezen, is het feit dat je hierdoor geniet van een beter inbraakveiligheid. Omdat je met dubbel glas profiteert van dikker glas dan enkel glas, wordt het lastiger voor inbrekers om via glas in te breken. Even snel een raam intikken is met dubbel glas namelijk niet mogelijk.

De waarde van je woning verhogen

Een mooie bijkomstigheid van dubbel glas in huis is dat hiermee de waarde van je huis verhoogd wordt. Als je beschikt over dubbel glas, wordt jouw energielabel verbeterd. En hoe beter jouw energielabel is, hoe hoger de waarde van je huis. Mocht je nog plannen hebben om het huis in de toekomst te verkopen, dan is dit uiteraard mooi meegenomen.

Je maakt een duurzame keuze

Wil je graag jouw steentje bijdragen aan een beter milieu? Dan is dubbel glas een goede stap als je duurzamer wilt wonen. Dubbel glas is een duurzame keuze omdat je hiermee zorgt voor een betere isolatie in huis. En hoe beter de isolatie is, hoe minder je hoeft te stoken en hoe lager de energiekosten. En hoe minder energie je verbruikt thuis, hoe beter dit is voor het milieu. Je bent hiermee dus duurzaam bezig.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft dubbel glas in je woning meerdere voordelen. Hoewel veel mensen hier al over beschikken, zijn veel oude woningen hier nog niet van voorzien. Als jij nog geen dubbel glas hebt, is het in ieder geval de moeite waard om te overwegen!

Gerelateerde artikelen