Drie redenen om een trampoline te kopen voor in de tuin

Trampoline springen is voor alle leeftijden. Zowel jonge kinderen als tieners en volwassenen kunnen hier ontzettend van genieten. Trampolineparken winnen aan populariteit en dat is niet geheel zonder reden. Ook particulieren schaffen steeds vaker trampolines aan. Dat is niet geheel zonder reden natuurlijk. Een trampoline kopen biedt namelijk heel veel voordelen. Twijfel je al jaren over de aankoop van een trampoline en ben je nog niet geheel overtuigd? Laat je dan inspireren door de volgende drie redenen om een trampoline te kopen.

1. Lagere impact op spieren en gewrichten

Veel sporten op een harde ondergrond leveren extra belasting voor de spieren en gewrichten. Hierdoor kunnen blessures en andere pijnklachten optreden. Met name professioneel sporters kampen vaak met lichamelijke klachten. Dit leidt vaak tot het kortstondig pauzeren van de activiteiten. Dit kan een verminderde conditie tot gevolg hebben. Tijdens het trampolinespringen worden veel spiergroepen aangesproken, maar is de impact stukken lager. Hierdoor is het een perfecte work-out voor mensen die kampen met blessures of simpelweg minder belasting kunnen ervaren. Dit is dus een fijne, veilige en bovenal plezierige manier om je lichaam te trainen.

2. Calorieën verbranden

Voldoende bewegen is van essentieel belang in strijd tegen overtollige kilo’s. Om af te kunnen vallen moet je meer calorieën verbranden dan je binnenkrijgt. Als je niet zo dol bent op sporten kan dit best lastig zijn. Trampolinespringen is echter een activiteit waar de meeste mensen van genieten. Tegelijkertijd is het een activiteit waarbij heel wat calorieën worden verbrand. Sterker nog: trampolinespringen verbrandt doorgaans meer calorieën dan dat je doet tijdens het hardlopen. Om af te vallen wordt aanbevolen om minimaal een half uur per dag een work-out te doen op de trampoline. Dat is niet alleen plezierig, maar zo verbrand je ook nog eens heel wat calorieën, verbeter je je conditie en verhoog je je metabolisme in rusttoestand. Een goede manier om fit te worden én te blijven dus.

3. Goed voor de botten

Wist je dat alle botten in het menselijk lichaam elke tien jaar worden vernieuwd? Dit gebeurt natuurlijk niet plotseling, maar gaat heel geleidelijk. Naarmate je ouder wordt, zullen de botten ook steeds iets zwakker worden. Hierdoor neemt de kans op botbreuken en blessures toe. Het is daarom belangrijk om de kracht van de botten zoveel mogelijk te behouden. Dit kan door deze te trainen.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat op en neer springen de botten extra stimuleert. Om de botten sterk te houden is het namelijk belangrijk dat er voldoende druk van boven op staat. Dit doe je door eigenlijk tegen de zwaartekracht in te gaan. Hetgeen gebeurt tijdens het springen op de trampoline. Daarom zijn springoefeningen van essentieel belang voor het behoud van de botten en om botontkalking op latere leeftijd tegen te gaan.

Dit hoeft overigens niet te betekenen dat je een zeer zware oefening hoeft uit te voeren. Ook een low-pact impact waarbij er simpelweg lichtjes gesprongen wordt op de trampoline is voldoende om de botten te versterken.

 

Gerelateerde artikelen