Je nieuwe woonkamer inrichten

Ja, je hebt inrichten en inrichten. En inrichten is nou eenmaal per definitie een stuk gemakkelijker dan inrichten. Zullen we dat voor het gemak eens even nuanceren?

Dat lijkt ons stiekem ook wel handig. Kijk, je kunt simpelweg de opstelling van je woonkamer omgooien of de ruimte zelf van de grond af opnieuw vormgeven. Dus dat betekent dat werkelijk alles eruit moet, omdat we het nu niet langer hebben over decoraties en meubels en simpelweg kleuren. Dit is een kwestie van alle plafonds, muren en vloeren onder handen nemen. En het liefste in die volgorde, omdat je met die hogere oppervlakken niet je nieuwe bodem wilt beschadigen, of wel? Nee, natuurlijk niet.

Er bestaan natuurlijk vele verschillende mogelijkheden op dit gebied. Je hebt de keuze uit meerdere aantrekkelijke materialen en de ene is geschikter voor jou dan de andere, zowel in esthetisch als in praktisch opzicht.

Dit maakt de keuze voor jou nog steeds niet erg gemakkelijk voor je, dat beseffen wij ook. Daarom hebben we enkele van de aantrekkelijkste opties voor jou in een lijstje gevat. Doe hier je voordeel mee!

Laminaat

Het is zo standaard, maar alsnog zo ontzettend populair. Waarom? Ja, het is ontzettend bewerkt maar wel een natuurlijk materiaal. Laminaat bestaat uit diverse houtsoorten, waarvan de samenstelling de kleur bepaalt. Daarnaast is dit materiaal natuurlijk heel gemakkelijk aan te leggen in ieder gewenst patroon. Visgraat laminaat is na al die jaren nog steeds heel erg geliefd. Wist je trouwens dat het heel moeilijk is om krassen op laminaat te krijgen? Zo stevig is het!

Let er bij de keuze wel op dat je die pas maakt bij jouw lokale expert in plaats van online of via een catalogus. Zo niet, dan heb je een heel vertekend beeld van hoe de uiteindelijke teint eruit komt te zien.

Houd bovendien rekening met de luchtvochtigheid van de ruimte waar je laminaat gaat leggen. Het bestaat immers uit hout, dus het kan kromtrekken. Zorg dus dat het kan werken door een paar centimeter aan ieder uiteinde open te laten.

Kunststof

Natuurlijk houdt iedereen van natuurlijke materialen en heeft kunststof zo’n tweederangspositie. Maar visgraat pvc heeft wel degelijk zo z’n voordelen! Het gaat heel erg lang mee, voelt prettig aan je voeten en werkt perfect met vloerverwarming. Daarnaast dempt het ook nog eens geluid. Tel uit je winst! Als kers op de taart kun je het ook nog eens in alle wenselijke kleuren en texturen krijgen die je maar wilt.

Gietvloer

Wanneer je beschikt over een ondergrond die helemaal waterpas is, is een nieuwe vloer leggen heel gemakkelijk. Giet een vloeibare epoxylaag uit en laat die stollen. Het mooie is dat je nu over een ontzettend onderhoudsvriendelijke vloer beschikt. Eventuele krassen verhelp je door er nog een laag overheen te gieten. Simpel hè?

Gerelateerde artikelen