Drie tips voor een interieur in landelijke stijl!

Altijd al op het platteland willen wonen? Met de huidige prijsstijgingen in de woningmarkt kan dat een enorme of onmogelijke uitdaging zijn. Het is echter áltijd mogelijk om het platteland in huis te halen. Met deze drie tips richt je jouw huis in met een landelijke interieurstijl en haal je de rust, ruimte en sfeer van buiten naar binnen.

Tip 1: Maak gebruik van landelijke kleuren als basis van jouw interieur

In een landelijk interieur zie je zachte en neutrale kleuren terugkomen. Veel van deze kleuren zijn geïnspireerd op de natuur, zoals steen en stro. Naast lichte kleuren zoals zachtgrijs, beige en gebroken wit worden ook verschillende houttinten gebruikt in deze interieurstijl.

De lichte kleuren en houttinten kun je als basis gebruiken in een landelijke interieurstijl. In je accessoires kun je kiezen voor bijvoorbeeld aardetinten om meer warmte in je interieur te creëren. Je kunt daarnaast gebruik maken van verschillende tinten van dezelfde kleur voor eenheid en rust in jouw woning.

Tip 2: Ga voor rustige en robuuste meubels en accessoires

Kies voor grote en robuuste meubelen om de landelijke stijl in je woning te halen. Maak daarbij gebruik, indien mogelijk, van natuurlijke materialen zoals linnen, wol, katoen en grove weefsels. Daarnaast mag natuurlijk hout en steen ook niet ontbreken in een interieur met landelijke stijl.

Door middel van accessoires kun je de puntjes op de ‘i’ zetten. Zet je huis niet vol met allerlei kleine tierlantijntjes, maar gebruik grotere ‘doorleefde’ woonaccessoires. Denk hierbij aan gevlochten manden, glaswerk, foto’s of andere accessoires met een verweerde look.

Tip 3: Voeg landelijke deuren toe aan jouw interieur!

De binnendeuren van Skantrae met een landelijke stijl maken jouw interieur helemaal af! Landelijke binnendeuren hebben een barnlook, waardoor je echt het platteland in huis haalt. Deze deuren worden met name gekenmerkt door diagonale stijlen en de plankenlook van de buitenkant.

Landelijke binnendeuren zijn een ware blikvanger in jouw woning, zowel als draaideur of schuifdeur! Hiermee versterk je de landelijke uitstraling van de interieur en geef je het een eigentijdse en unieke uitstraling. Eigenlijk zijn deze deuren onmisbaar in een landelijke interieurstijl.

Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden om een landelijke stijl te creëren in je woning. Met bovenstaande drie tips heb je in ieder geval de basis om rust, ruimte en de sfeer van buiten naar binnen te brengen.

Gerelateerde artikelen