Een kinderdekbed kopen – Waar op letten?

Kinderdekbedden heb je in alle soorten en maten, ik snap dat het daarom ook erg lastig kan zijn om het juiste dekbed voor jouw kind uit te kiezen. Want waar let je op bij het kopen van een kinderdekbed? En koop ik deze dan via het internet, of in de winkel? Zo veel vragen voor zo iets wat zo simpel lijkt, dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom heb ik hier de drie belangrijkste dingen waar je op moet letten als je een kinderbed gaat kopen.

1: Comfort

Het aller belangrijkste van een kinderdekbed is natuurlijk het comfort. Het materiaal moet lekker zacht zijn en stevig in elkaar zitten, ook mag het natuurlijk geen gevaarlijke stoffen bevatten. Kinderen spelen graag op hun bed, het moet daarom ook echt wel tegen een stootje kunnen. Al helemaal op jongere leeftijd, wanneer kinderen nog aan het uitproberen zijn met proeven, springen, vliegen en alles wat wel en niet kan, is dit topprioriteit. Ook is het natuurlijk fijn als vuil er makkelijk uit wast. Dit verschilt vaak ook per materiaal.

2: Maten

Ook de maten van het bed spelen een grote rol, er zijn grofweg twee maten als je het hebt over een kinderdekbed. Je hebt het zo genoemde peuterbed waar een matras op hoort van 70x150cm of 70x140cm. Daarnaast kan je ook kiezen voor een tienerbed met de maat 90×200. Het tienerbed is simpelweg gewoon een eenpersoonsbed. Nu kan je de keuze voor jezelf maken om meteen door te gaan van een babybedje naar een tienerbed, dit bespaard je wat geld en het kind kan sneller wennen aan het grote bed. Ook kan je door de grote maat van het bed zelf ook gemakkelijk bij je kindje gaan liggen als daar behoefte aan is. Maar het peuterbed heeft ook veel voordelen. Door het kleine voormaat is het bed namelijk veel beter warm te houden, ook is een peuterbed vaak wat lager waardoor kinderen hier zelf ook een stuk makkelijker in en uit kunnen stappen. Tot slot wordt er vaak ook een uitvalbeveiliging bij geleverd, zodat ze beschermd zijn tegen vallen. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar wat jouw kindje nodig heeft.

3: Soorten kinderdekbedden

Naast de maten zijn er ook meerdere soorten kinderdekbedden. Zo heb je kinderdekbedden met sterren, felle kleuren, roze, blouw en nog veel meer. Hierbij is het slim om te kijken wat jou kind leuk vind. Zo kan je bijvoorbeeld wel een kinderdekbed met blauwe kleuren kopen, maar als je kind die niet leuk vind dan gaat die een minder fijn gevoel naar bed. Op internet zijn er heel veel verschillende soorten dekbedden te vinden, ga dus vooral lekker op zoek naar het mooiste dekbed voor je kind.

Gerelateerde artikelen