Tips voor het opbergen van je design servies

Ga je binnenkort een designer servies kopen? Of heb je al een geglazuurd design servies in huis gehaald? Dan verdient jouw fraaie servies een mooie kast om in opgeborgen te worden. Maar hoe kun je een designer servies op een stijlvolle en visueel mooie manier in een kast opslaan? Welke kasten zijn daarvoor geschikt? En wat kun je nog meer doen om jouw servies slim en elegant op te bergen? Gebruik de tips hieronder en het is een fluitje van een cent!

Gebruik rekjes onder de planken

Heb je maar een beperkte hoeveelheid kastruimte om jouw servies in op te bergen? Dan kun je ervoor kiezen om een hangend rekje te gebruiken onder een of mer kastplanken. Zo kun je nog meer onderdelen van jouw geglazuurd design servies kwijt in de kast!

Gebruik een kast met glazen doorzicht

Als je een designer servies kopen gaat, kies je natuurlijk een serviesset die er visueel mooi uitziet. Het is zonde om jouw mooie serviesset dan in een kast op te bergen met dichte deuren en zonder raampjes erin. Je mag je servies best laten zien! Kies daarom voor een kast met glazen deuren. Ook als je jouw serviesgoed niet gebruikt kun je dan genieten van de prachtige aanblik van jouw fraaie kopjes, schotels en borden!

Monteer een paar boordjes naast de kast

Is jouw serviesset zo groot dat alle onderdelen eigenlijk niet tegelijkertijd in de servieskast passen? Dan is het een idee om wat plankejs of boordjes naast de seriveskast te monteren. ZO kun je extra spulletjes kwijt én kun je nog een keer naar je serviesgoed kijken als je door de kamer loopt!

Kies voor een kast met enkele lades

Er is altijd wel een deel van je servies dat je niet, of zelden, gebruikt. Kies daarom voor de aankoop van een servieskast met een paar grote lades. Zo kun je spulletjes die je niet (vaak) gebruikt, in de lade opbergen. Lades zijn ideaal, omdat je er veel spullen in kwijt kunt!

Ga voor een sterke en robuuste opbergplek

Een grote serviesset is doorgaans zwaar. Porseleinen kopjes, bekers, eventueel bestek en borden: al met al weegt en serviesset flink wat kilo’s. Onderschat dit niet en kies voor een servieskast die robuust, sterk en stevig is!

Gerelateerde artikelen