Een nieuwe inrichting in 4 stappen

Tegenwoordig zijn we meer thuis dan ooit: geen uitjes meer buiten de deur en werken doen we zoveel mogelijk vanuit huis. Dit is dus hét moment om jouw huis een beetje op te knappen! Met deze vier stappen voelt jouw huis straks weer als nieuw.

Stap 1: ruim op

Opruimen is niet de leukste klus, maar wel nodig en goed om mee te beginnen. Neem vooral even de tijd om alle spullen rustig uit te zoeken. Alles wat je niet meer gebruikt of nodig hebt, kan de deur uit. Verkoop oude spullen en kleding online, bijvoorbeeld via Marktplaats. Zo kun je er iemand anders blij mee maken en verdien je er zelf ook nog een zakcentje aan.

Stap 2: verf muren en meubels

Een likje sikkens rubbol finura satin verf kan veel verschil maken in huis. Al eens gedacht aan een nieuwe kleur op de muur? Nu de winter er weer aankomt is een donkere kleur heel leuk! Probeer eens een keer iets anders. Als je er later toch spijt van krijgt, dan verf je het zo weer over in een andere kleur! Hetzelfde geldt voor andere spullen in huis. Een klein kastje kun je ook in een andere kleur verven. Deze lijkt dan weer als nieuw!

Stap 3: vervang de raamdecoratie

Bij een nieuwe look in huis, hoort nieuwe raamdecoratie! Dit geeft je huis meteen een andere uitstraling, terwijl het een simpele verandering is. Je kunt gemakkelijk kant-en-klaar gordijnen online bestellen. Om het deze winter lekker warm in huis te houden, kun je kiezen voor verduisterende gordijnen van veneta.com. Deze houden veel tocht van buiten tegen. Of ga eens voor iets anders, zoals jaloezieën of plisségordijnen. Jaloezieën en plisségordijnen op maat zorgen voor een strakke, frisse look in huis. Ze laten veel daglicht binnen, maar creëren wel voldoende privacy.

Stap 4: geef je meubels een nieuwe plek

Misschien staan je meubels al jaren op dezelfde plek. Geef deze eens een ander plekje in huis! Verwissel bijvoorbeeld de eethoek en woonhoek. Als dat niet mogelijk is door de indeling van je huis, dan kun je natuurlijk ook gewoon met wat meubels schuiven. Doordat je alles weer gemakkelijk terug kan zetten, kun je verschillende dingen uitproberen. Er is veel meer mogelijk dan je denkt!

Na deze stappen is jouw huisje geheid weer als nieuw en kun je er weer optimaal van genieten. Succes!

 

Gerelateerde artikelen