Wat een verademing zijn die shutters en die horren!

Mensen die op zoek zijn naar goede en stijlvolle binnenzonwering, kiezen steeds vaker voor shutters, ook wel bekend als klapluiken. En dat is volkomen terecht, want shutters zonwering heeft diverse voordelen te bieden. Al met al is de keuze voor shutters slim, want je profiteert met dit type zonwering van diverse voordelen. Welke voordelen dit precies zijn, lees je in dit artikel. Daarnaast zijn horen ook een verademing. Horren zorgen er namelijk voor dat je deuren en ramen op kunt houden, zonder dat er ongewenste gasten in je huis komen. Met ongewenste gasten bedoel ik natuurlijk insecten.

Raambekleding met een luxueuze uitstraling

De stijlvolle en luxueuze uitstraling van shutterszonwering is een van de grootste voordelen van dit type binnenzonwering. Houd je een sfeervolle afwerking van je woning, dan is het gebruik van klapluiken als raamdecoratie een goede keuze. Het mooie van shutterszonwering in huis is daarbij dat deze raambekleding niet alleen modern oogt en dus goed bij een industriƫle, eigentijdse woning past, maar ook prima tot zijn recht komt in woningen met een landelijk, romantisch of Scandinavisch interieur. Sterker nog: eigenlijk passen shutters bij elk type interieurstijl. Daarbij zijn ze eenvoudig op maat te maken voor elk soort raam. Of je nu een rond raam hebt, een hoog raam of een draaikiepraam: er is altijd maatwerk mogelijk!

Met horren geen last meer van beetjes

Je kent het wel het is zomer en je wil de deur of het raam open gooien. Dan opeens ga je twijfelen. Want wat nu als er beestjes zoals spinnen in huis verschijnen. Dat wil je natuurlijk niet. Met een hor kun je met een gerust hart alles open gooien. De Horren zorgen er namelijk voor dat beestjes niet huis kunnen komen. Wat fijn is dat. Als je nog niet overtuigd bent, dan kun je altijd ervaringen over de verschillende horren online vinden. Succes met het vinden van een geschikte hor.

Ideaal als zonwering

Klapluiken in huis kunnen gebruikt worden als zonwering, maar hebben nog meer doelen. Heb je last van de zon en wil je het zonlicht tegenhouden? Dan is dat met shuttersluiken snel geregeld. Shutterszonwering is eenvoudig en snel te verstellen, zodat je de mate van lichtinval kunt afstemmen op jouw specifieke wens.

Nuttig voor meer privacy

Zeker als je woning zich aan de straatkant bevindt of er een stoep voor je huis ligt, is je privacy een issue. Stoor je je aan langslopende voetgangers, automobilisten of fietsers die bij je naar binnen kijken? Met het sluiten of bijstellen van je shuttersluiken is dit probleem snel opgelost en creƫer je voor jezelf een hoop extra privacy.

Er zijn veel kleuren en stijlen mogelijk

Fijn aan het gebruik van klapluiken als binnenzonwering zijn ook de vele keuzemogelijkheden die er zijn qua kleur, stijl en vorm. Eigenlijk is er voor iedereen wel een geschikt type klapluik te vinden dat perfect is.

Financieren via een hypotheek is mogelijk

Prettig aan shutterszonwering is verder het feit dat deze raamdecoratie meegefinancierd mag worden vanuit de hypotheek. Zo hoef je niet na een verhuizing of verbouwing ineens een groot bedrag af te tikken.

Energie besparen

Energie besparen: wie wil dat nu niet? Want wat is er lekkerder dan iets goeds doen voor het milieu en daar zelf ook nog wat aan te verdienen? Prettig aan shutterszonwering is dat ze je helpen om de warmte in huis vast te houden en ook de kou buiten de ‘deur’ houden. Hierdoor hoeft de centrale verwarming of haard minder hoog gezet te worden. Tegelijk kun je in het najaar, op zonnige dagen, energie besparen door de shutterszonwering open te zetten. Zo valt er extra zonlicht binnen en haal je gratis warmte in huis. Is het buiten erg koud? Dan gaat de zonwering natuurlijk dicht. Ook ‘s avonds de klapluiken afsluiten levert je energiewinst op!

Gerelateerde artikelen