Epoxy vloercoating: uitermate geschikt als de juiste vloer voor jouw woning

De sfeer van je woning wordt mede bepaald door de juiste vloer. Welke vloer je gaat nemen is vaak nog best lastig. De keuze is namelijk enorm. Zit je te denken aan een laminaat vloer? Dan heb je de keuze uit veel verschillende soorten en stijlen. Laminaat is daarnaast ook verkrijgbaar in veel verschillende kwaliteit soorten. Ook vinyl is aardig populair de laatste tijd. Daarnaast kun je nog denken aan tegels, houten vloeren of misschien wel een tapijt vloerbedekking. Al deze soorten vloeren hebben hun eigen voor- en nadelen. Maar als je echt iets unieks wilt, waar je nog lang plezier van kunt hebben en eenvoudig in onderhoud is, is een epoxy vloercoating misschien wel de beste keuze.

Wat is een epoxy vloercoating

Een epoxy vloercoating is een coating die over een bestaande betonnen vloer aangebracht wordt. Het is een twee-componenten coatring, met enerzijds een thermisch hardende epoxy en anderzijds een verharder. Epoxy is te koop in verschillende kleuren en met de decoratieve instrooivlokken kun je de vloer helemaal persoonlijk maken. Epoxy vloercoating kun je eenvoudig zelf aanbrengen en voor je het weet heb jij een mooie stralende nieuwe vloer.

Waarom kiezen voor epoxy

Epoxy vloercoating kun je in vrijwel alle ruimtes toepassen. De epoxy vloer is namelijk waterdicht en kan tegen een stootje. Daarnaast heb je een mooie trendy uitstraling en is je vloer beschermd tegen vuile en beschadigingen. Zo kun je deze vloer bijvoorbeeld uitstekend in de keuken gebruiken, waar weleens wat geknoeid wordt. Maar ook in de badkamer is een epoxy vloercoating een uitstekende keuze. En ben je bang dat de vloer te glad wordt? Dan kun je een antislip toevoegen aan de verharder. Zo wordt de vloer wat stroever en glijd je minder makkelijk uit in de badkamer.

Zelf de vloercoating aanbrengen

De vloer coaten met de epoxy kun je eenvoudig zelf doen. Voordat je begint dient de ondergrond egaal en vrij van stof en vuil te zijn. Beschadigingen in de betonvloer dien je te repareren om een zo mooi en glad mogelijk resultaat te krijgen. Hierna ga je het eerste component aanbrengen. Dat is de thermisch hardende epoxy. Deze kun je eenvoudig aanbrengen met een roller en dient minimaal 12 en maximaal 48 uur te drogen. Vervolgens kun je de toplaag aanbrengen. Voeg aan de toplaag eventueel de antislip toe voor een stroevere vloer of maak je vloer persoonlijker door decoratieve instrooivlokken toe te voegen. De vloer dient minimaal 48 uur te drogen voordat je hem in gebruik kunt nemen en de boel weer kunt gaan inrichten.

Gerelateerde artikelen