Sfeer aanbrengen in je woonkamer

De aankleding van een woonkamer kan best lastig zijn. Uiteraard heb je bepaalde ideeën in je hoofd, maar om deze ook daadwerkelijk tot leven te laten komen is best moeilijk. Er zijn verschillende stijlen die je aan kunt houden bij het aankleden van je woonkamer. Hou je van strak en modern of vind je het belangrijk dat er warmte en gezelligheid is. Of misschien is een botanische woonkamer wel helemaal jouw ding? In dit artikel bespreken we enkele tips om meer sfeer aan te brengen in je living. Of je nu een modern interieur prefereert of juist voor ouderwetse, klassieke gezelligheid gaat. Deze sfeermakers kunnen altijd.

Licht en lichtinval

Licht is erg belangrijk voor sfeer in je woonkamer. Zorg voor voldoende lichtinval en functioneel licht. Fel licht zal je ruimte wel goed oplichten, maar is niet echt sfeer verhogend. Kies in plaats voor fel wit licht voor warme lichttinten of lichtbronnen met dimlicht. Naast de functionele hanglamp boven de eettafel, kun je voor extra belichting zorgen met schemerlampen, tafellampen of staande lampen. Door lichtbronnen te gebruiken die warm licht afgeven, zorg je net even voor wat meer sfeer en gezelligheid. Ook met kaarsen kun je het heel gezellig en sfeervol maken.

Kleurgebruik

Met warme kleuren haal je direct meer warmte in huis. Schilder bijvoorbeeld een muur in een warme kleur, zoek mooi warm gekleurd behang of pak het subtieler aan met accessoires in warme tinten. Kleuren zijn erg belangrijk voor een sfeervolle inrichting. De kleurtinten beige, lichtbruin, warmgrijs, okergeel, poederroze en bordeauxrood kunnen je kamer een mooie warme uitstraling geven. Vermijd in dat geval de kleuren met een blauwe ondertoon om meer sfeer aan te brengen.

Fotolijsten en accessoires

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden en met jouw foto’s aan de muur word je interieur direct een stuk persoonlijker. Met de juiste fotolijsten aan de muur kun je tevens een uitstekende sfeer aan je woning brengen. Heb je teveel foto’s of kunstwerkjes om uit te kiezen? Ga dan voor wissellijsten. Deze lijsten maken het mogelijk om eenvoudig van foto’s, posters of kunstwerken van de kinderen te wisselen. Zo heb je telkens wat nieuws aan de muur, wat de sfeer van jouw kamer zeker ten goede komt. Kies naast de rechthoekige lijsten, juist voor ronde vormen in accessoires. Dat maakt de ruimte zachter en meer in balans. Maar denk ook aan geuren die sfeer creeren. Dit kun je bijvoorbeeld doen met etherische olie.

Overige aankleding van de kamer

En wat te denken van gordijnen, vloerkleden en tafelkleden? Ook deze aankleding brengt je kamer in betere sferen. Je ramen worden aangekleed met mooie stoffen gordijnen en de wanneer je een koude kille vloer hebt, breng je wat meer warmte in huis door middel van een vloerkleed. Allemaal kleine aanpassingen, die voor een geheel andere uitstraling kunnen zorgen.

Bron: https://homemeubel.nl

Gerelateerde artikelen