Geef je kersttafel een feestelijke uitstraling met deze 6 tips

Het jaar is voorbij gevlogen, de kerst staat voor de deur en over een niet al te lange tijd kunnen de kerstdecoraties weer van zolder en kunnen we beginnen met het optuigen van de kerstboom. Voor veel mensen is kerst een feest van gezelligheid, cadeaus en uiteraard lekker eten. Vaak wordt er uitgebreid getafeld en het eten smaakt dan toch nét wat lekkerder als de tafel extra feestelijk is aangekleed. Ben jij benieuwd hoe jij op een eenvoudige manier de kersttafel kunt aankleden, lees dan snel hieronder onze 6 tips.

Goede voorbereiding

Net als met heel veel andere dingen, is het ook belangrijk voor een mooie kersttafel om te zorgen voor een goede voorbereiding. Dit kan bestaan uit inspiratie opdoen, dit doe je bijvoorbeeld op websites zoals Pinterest maar ook in interieurzaken en tuincentra’s ben je op het juiste adres. Ook kun je gedurende het jaar al langzaam maar zeker gaan shoppen voor mooie decoratie, denk bijvoorbeeld aan bijzonder servies, glazen of een mooie kandelaar. Vergeet ook zeker niet regelmatig een bezoekje te brengen aan de plaatselijke kringloop, hier kun je vaak voor weinig hele mooie schatten vinden. Ben je ook toevallig op zoek naar een mooie nieuwe tafel, bijvoorbeeld een travertin eettafel, dit is hét moment!

Ga voor een mooie basis

Bij het aankleden van een kersttafel voor het diner kun je helemaal losgaan met het mooiste servies en decoraties. Echter, is het wel belangrijk om te beginnen met een mooie basis, dus kies één of twee rustige basiskleuren en hou het eenvoudig. Koop bijvoorbeeld een effen tafelkleed, simpele tafellopers en eenvoudige servetten. Van daaruit kan je vervolgens stap voor stap verder gaan om je eettafel mooi aan te kleden met de leukste decoraties.

Speel met kleur

Natuurlijk mag een kersttafel ook heus wat kleur bevatten, dit is juist leuk en zorgt dat de eettafel er levendig uit gaat zien. Ben je bang dat het té druk wordt, kies dan één of twee accentkleuren. Het is ook verstandig om kleuren te kiezen die enigszins passen bij de rest van je interieur.

Zorg voor een persoonlijk tintje

Krijg je gasten aan tafel, zorg dan dat je een persoonlijk tintje toevoegt want zo voelt iemand zich extra speciaal. Maak bijvoorbeeld leuke naamkaartjes van karton met een takje groen eraan, leg een klein cadeautje op het bord of zorg voor een persoonlijk menukaartje.

Mix en match met servies

Met kerst is het absoluut tijd om je meest prachtige servies uit de kast te halen, dit is namelijk hét moment waarop je servies mag stralen. Heb je veel verschillende borden en kommetjes, geen paniek want het kan juist leuk zijn om meerdere items met elkaar te mixen en matchen voor een speels effect. Om te zorgen dat het geheel niet te druk wordt en het een eenheid blijft, kun je kiezen voor hetzelfde onderbord.

Maak af met kerstgroen

Tot slot maak je een mooie kersttafel uiteraard af met mooie decoraties. Dit kunnen mooie servetringen zijn, een unieke kandelaar of leuke houten kerstboompjes. Ook een heel leuke manier en ook nog eens betaalbaar, is om de eettafel aan te kleden door kerstgroen toe te voegen. Leg bijvoorbeeld op elke bord een takje eucalyptus, maak met dennentakken een mooi stuk voor op tafel of maak een kerstkrans die je boven de tafel hangt.

Gerelateerde artikelen