Nieuw boxspring matras kopen: hier moet je op letten

Het uitzoeken van een nieuw boxspring matras kan een hele opgave zijn. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Hoe weet je nou wat het beste bij je past? Om je goed op weg te helpen, hebben we in dit artikel een aantal aandachtspunten op een rij gezet. Dit maakt het een stuk makkelijker om jouw perfecte boxspring matras te vinden!

Geschikt formaat

Bepaal om te beginnen het gewenste formaat. Als je al een boxspring hebt (dus het bed zelf, de ‘box met veren’) is het natuurlijk slim om de maat van het matras hierop aan te passen. Ben je op zoek naar een compleet nieuw boxspring bed met matras? Kijk dan eerst goed naar de ruimte in je slaapkamer. Hoe groot kan het nieuwe bed maximaal zijn? Zoek je een eenpersoonsbed, een tweepersoonsbed of een twijfelaar? En is de standaard lengte van 200 cm voldoende of zou je graag een extra lang matras willen hebben voor optimaal comfort? Noteer jouw ideale maat om de zoektocht te beginnen.

Type matras

De volgende stap is om je te verdiepen in de verschillende matras soorten. Denk aan een matras met binnenvering, pocketveren, van koudschuim of een hybride matras. Vraag om persoonlijk advies of maak een afspraak bij een beddenspecialist om verschillende boxspring matrassen te testen. Kies daarnaast altijd voor hoge kwaliteit en een betrouwbaar bedrijf. Op de website van Silvano kun je bijvoorbeeld een goed matras kopen voor een eerlijke prijs en met garantie.

Hardheid

Kijk niet alleen naar het type matras, maar ook naar de hardheid. Deze voorkeur is per persoon verschillend. Wil je stevige ondersteuning of juist wat meer wegzakken in je nieuwe bed? Houd hierbij ook rekening met je slaaphouding en lichaamsgewicht. Kies bij een tweepersoonsbed voor twee losse matrassen zodat beide personen op hun eigen ideale matras kunnen liggen. Stel jouw perfecte bed samen met de online 3D configurator van Silvano en krijg direct een beeld van hoe het boxspring bed eruit zal zien. Op de onderstaande afbeelding zie je de zelf samengestelde boxspringcombinatie genaamd ‘The Frame’. Je kiest hierbij niet alleen het beste matras, maar bepaalt ook de kleur en totale uitstraling van het bed.

Ventilatie en isolatie

Ben je een echte koukleum? Zoek dan een boxspring matras met goede warmte-isolatie. Als je het snel warm hebt en veel transpireert is een vochtregulerend en extra ventilerend matras juist een goede keuze.

Matras topper

Verdiep je tot slot in de mogelijkheden van matras toppers. Dit is een extra laag bovenop het boxspring matras voor nog meer comfort.

Gerelateerde artikelen