Het betrouwbare en sterke Duct Tape

Iedereen heeft het wel eens gebruikt. Duct tape is een veelgebruikt en algemeen bekend middel om reparaties mee uit te voeren. Zowel binnenshuis als buitenshuis, en op de bouw. Duct tape is een middel waarmee je op een kundige manier zorgt voor een kortdurende oplossing als er iets is wat dringend gefixt moet worden. Als je verder leest kom je alles te weten wat je moet weten over duct tapes.

De krachtpatser van het plakband. Dat is wat duct tape is. Dit bekwame plakband kan voor van alles worden gebruikt. Wat maakt duct tape nu zo sterk? Simpel, zijn kleefkracht en het handig in gebruik zijn. Duct tape komt in verschillende varianten. Je hebt bijvoorbeeld duct tape die bestand zijn tegen olie, water, of uitermate hoge temperaturen.

Is het duct tape of schrijf je duck tape?

Je kunt het op verschillende manieren schrijven. Vaak wordt er gezegd ‘ duck tape’. Voor de oorzaak hiervan moeten we terug naar de Tweede Wereldoorlog. Het leger kwam met de innovatieve uitvinding van: duck tape. De tape werd op zo’n manier ontworpen dat dit het vocht en het water buiten kon houden van de munitiekisten. Op deze manier ging de munitie veel langer mee, en waren de kansen hoger om schade aan te brengen. Waarom duck tape zo werd genoemd is niet duidelijk maar de soldaten ondervinden al gauw dat duck tape voor meerdere toepassingen te gebruiken was. De soldaten repareerde kleding en wapens met deze duck tape, en zelfs voertuigen en vliegtuigen. In de ontzettend zware omstandigheden waar deze strijders in zaten ging al snel het woord duck tape rond.

Duct tape

De ‘standaard’ duct tape kun je voor veel verschillende dingen toepassen. Als je werkt met een ‘normale’ duct tape dan is deze tape waterdicht en goed toe te passen op oppervlakten die onregelmatig zijn. Deze duct tape is voordelig, geschikt voor elke klus en kun je gebruiken binnenhuis als buitenhuis. Je hebt naast de ‘normale’ duct tape ook nog een premium duct tape. Deze duct tape is speciaal ontworpen om extreme temperaturen te lijf te gaan, is dikker in materiaal, en is voorzien van een hogere kleefkracht. Welke duct tape jij moet gebruiken hangt af van de kleefkracht, de oppervlakte en de omstandigheden. De meest verkochte duct tape merken zijn Mytape en HPX.

Gaffa tape

Ook wel gaffer tape genoemd, kom je veel tegen in de evenementenbouw en in theaters. Het meest bekendste Gaffa tape merk is Nichiban. Deze tape is net zo sterk als duct tape, maar laat geen lijmresten achter. Perfect als een tijdelijke oplossing. Gaffa tape is ook perfect te scheuren en bovendien reflecteert Gaffa tape niet. Of je iets moet vastleggen, tijdelijk moet repareren of je wilt een hoop kabels bij elkaar binden, Gaffa tape is overal voor geschikt.

Gerelateerde artikelen