Zo geef je je studentenkamer een upgrade

Als je op kamers woont, wil je natuurlijk dat je studentenkamer helemaal perfect is. Het liefst ook dichtbij het centrum, je school of universiteit en op loop- of fietsafstand van het station. Daarnaast is voldoende ruimte enorm fijn zodat je naast een goede plek om te studeren ook prima kunt ontspannen op je kamer. Maar besteed je ook genoeg aandacht aan het interieur en de uitstraling van je kamer? Of is het voornamelijk nog een rommeltje met lege pizzadozen en kratten bier in de hoek? Als je daar voor eens en voor altijd verandering in wilt aanbrengen, lees dan verder hoe je je studentenkamer kunt upgraden.

Less is more

Laten we maar meteen met een hele moeilijke tip beginnen: zorg ervoor dat je je kamer niet volstouwt met meubels, dingen en tierelantijntjes. Kijk, dat opruimen van die pizzadozen zal niet zo moeilijk zijn, maar zorg er ook voor dat de basis van je kamer gewoon rustig en kalm oogt. Kies voor de broodnodige meubels (een bed, een bureau en een fijne stoel om in te zitten) en ga verder niet te veel opvullen met dingen. Leuk dat je oma nog een gezellig bijzettafeltje heeft, maar denk bij alles goed na als een ware Marie Kondo: heb ik het écht nodig? Je zal zien dat je studentenkamer al snel een stuk volwassener oogt.

Zeg het met kamerplanten

Het ziet er niet alleen gezellig uit, het is ook nog eens heel gezond voor je: kamerplanten. Haal wat groen je kamer in en zie direct wat dit met je studentenkamer doet. Houd daarbij wel nog altijd de vorige stelregel in gedachten, zodat je niet in een compleet oerwoud je studentenleven verder vormgeeft. Maar van een paar fleurige kamerplanteen op strategische plekken in je kamer ga je echt blij worden. En je moeder ook.

Denk aan de muren

Kies ervoor om de muren van je kamer in lichte kleuren te schilderen of te behangen. Daarmee lijkt je kamer namelijk groter. Ben je toch een liefhebber van wat meer uitgesproken kleuren? Pas die dan toe in de accessoires, zoals het vloerkleed en de kussens op de (slaap)bank. Hang ook niet te veel op aan je muren. Je kunt beter voor één grote eyecatcher kiezen dan voor allemaal losse (en veelal te drukke) items. Of maak een gallery wall waar je al die losse items als een groot geheel creatief samenbrengt.

Slimme bergruimte

Omdat je kamer vast niet zo heel groot is, kan je slimme opbergruimte ook heel goed gebruiken. Vaak is dat eigenlijk al aanwezig, maar denk je er nooit zo over na. Zoals de ruimte onder je bed: daar passen prima lades of bakken waarin je allerlei zaken op kunt bergen. Als je een beetje creatief bent, houd je je kamer dus ook altijd makkelijk schoon en opgeruimd.

Gerelateerde artikelen