Parfumflesjes als decoratie: hoe je parfumflesjes kunt gebruiken om je interieur op te leuken

Parfums zorgen er niet alleen voor dat je lekker ruikt, ook kunnen parfumflesjes een stijlvolle toevoeging zijn aan je interieur. Als je gek bent op het ontwerp van je parfums, dan is het leuk om daar iets mee te doen in huis. Dat kan als het flesje leeg is, maar dat hoeft niet. Benieuwd hoe je parfumflesjes kunt gebruiken om je interieur op te leuken? Wij geven een aantal handige tips!

 

Creëer een parfum display in huis

Heb je een aardige verzameling parfumflesjes? Lege en misschien ook nog een aantal vollere? Wat je dan kunt doen om het als stijlvol element in huis te laten dienen, is het creëren van een parfum display. Plaats de parfums op een wandplank of in een vitrinekast om een mooie display van flesjes te maken. Op deze manier zorg je dat de parfumflesjes goed in het zicht zijn in je woning. Wil je voor een mooie samenhang zorgen, dan is het een aanrader om de flesjes op kleur of grootte te sorteren. Je kunt een parfum display maken in de woonkamer, maar het is ook mogelijk om deze te realiseren in je slaap- of badkamer.

 

Als je je interieur graag verfraait met parfumflesjes, dan is het slim om hier bij het kopen van een nieuw luchtje ook rekening mee te houden. Ben je een verzamelaar en wil je de flesjes laten terugkomen in je interieur? Dan is het belangrijk om tijdens je zoektocht niet alleen op de geur te letten, maar ook op hoe het luchtje eruitziet. Probeer naar voorkeur iets te zoeken dat én lekker ruikt én er stijlvol uitziet. Er zijn tal van hoogwaardige parfums te vinden, dus je hebt daar mogelijkheden genoeg voor. Zoek je nog een nieuw parfum, neem dan eens een kijkje bij het merk Paco Rabanne voor inspiratie en mogelijkheden.

 

Maak er kleine vazen van

Een andere manier om je parfumflesjes te gebruiken om je interieur te verfraaien, is door ze als vaas te gebruiken. Hiervoor is het wel belangrijk dat de flesjes leeg zijn, anders is het tenslotte zonde van de geur. Om deze om te toveren in kleine vazen, is het goed om eerst te bepalen welke flesjes je wilt gebruiken. Verwijder de dop en de verstuiver en plaats kleine bloemen in de fles. Op deze manier wordt het een eyecatcher in je huis waarmee je ook meteen meer kleur in je interieur brengt.

 

Maak er een geurstokhouder van

Vind je het fijn om geurstokjes in huis te hebben? Dan hoef je daar geen houder meer voor te kopen, want met een parfumflesje is dit makkelijk te realiseren. Je kunt van een parfumfles vaak eenvoudig een geurstokhouder maken. Doe dat als het flesje bijna leeg is. Vul het daarna met wat geurloze olie en steek er wat geurstokjes in.

 

Met deze houder ben je hoe dan ook origineel, waardoor het een leuke toevoeging is aan je huis. Laat je de resterende geur van je parfum nog even in het flesje zitten voordat je geurloze olie en geurstokjes toevoegt? Dan heeft dat als voordeel dat je thuis nog volop kan genieten van de geur van je parfum. Dit geurtje mengt zich namelijk met de geur van de geurstokjes.

 

Er zijn nog meer manieren om je parfumflesjes te gebruiken om je interieur op te leuken, dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Lijkt het je leuk om hiermee creatief aan de slag te gaan, zorg dan dat je de flesjes nooit weggooit als je luchtjes leeg zijn. Voor het decoreren van je huis is het mogelijk om zowel vrouwen- als mannengeuren te gebruiken. Een combinatie hiervan zorgt voor een speels effect. Zoek je nog een heerlijk mannenluchtje, die ook verpakt is in een toffe fles? Versace Eros is dan een luchtje om te overwegen. Niet alleen ruikt deze geur ontzettend lekker, ook is het na gebruik ideaal om als decoratie in huis te hebben.

Gerelateerde artikelen