Hoe zet je thuis een kantoor op: snelle en eenvoudige tips

De modaliteit van de thuiswerkplek groeit voortdurend, en terecht; het thuiskantoor heeft namelijk een aantal voordelen om je te helpen. Flexibiliteit is een van de belangrijkste voordelen van dit werk formaat, maar ook comfort en kwaliteit van leven zijn relevante factoren. Daarom is het belangrijk om de vrijetijds- en werkruimte te scheiden, zodat er geen verwarring ontstaat tussen het thuis- en het beroepsleven.

Je kunt genieten van een lege ruimte, een paar meter lege muur of andere gebieden waar je nooit aan gedacht heeft om te verkennen. Bekijk enkele creatieve ideeën over hoe je thuis een kantoor kunt inrichten en laat je inspireren!

Thuiskantoor en wanddecoratie

Investeren in een lege muur kan een goede optie zijn bij het inrichten van jouw werkruimte thuis. Overweeg om de verticale ruimte te verkennen, met zwevende planken die, naast het feit dat ze gemakkelijk te installeren zijn, de nodige flexibiliteit voor de organisatie zullen geven. Houd het nieuwe meubilair synchroon met het decor om de ruimte in harmonie te houden.

Home Office in de kamer

Stel jouw kantoor zo mogelijk in bij het raam en ontdek het beste van het natuurlijke licht, waardoor een luchtige en goed verlichte werkomgeving ontstaat.

Om jouw kantoor te organiseren hoeft je alleen maar te investeren in een goed bureau dat als werktafel kan functioneren. Plaats hem bij het raam en combineer hem met een comfortabele stoel. Optimaliseer de ruimte met hoge kasten of planken aan de zijkanten.

Thuiskantoor met tussenschot

Draagbare scheidingswanden en gordijnen zijn een goed alternatief om jouw persoonlijke kantoor meer privacy te geven. Door jouw bureau gescheiden te houden van de rest van de ruimte kunt je zich concentreren op jouw activiteiten.

Modern thuiskantoor onder de trap

De ruimte net onder de trap, die vaak ongebruikt is, is een geweldige plek voor een klein kantoor. Investeren in een bureau, een comfortabele stoel, wat planken en een verlichtingsarmatuur!

Klein thuiskantoor

Wanneer je niet veel ruimte heeft, is een alternatief het gebruik van een inbouwkast met scharnierende deur. Als hij wordt geopend, verandert hij in een werkruimte met een aanrechtblad en scheidingswanden om jouw materiaal en computer in onder te brengen. Als het werk klaar is, sluit je de deuren en heeft je een compacte kast.

De omgeving aanpassen

Jouw thuiskantoor moet jouw persoonlijkheid weerspiegelen, dus versier het met dingen die je interesseren. Maar het is niet aan te raden om items te plaatsen die je zullen afleiden, dus vermijd familiefoto’s of enig speelgoed dat jouw aandacht zou kunnen krijgen, maar een goede verlichtingsarmatuur en planten vazen zijn super welkom.

 

Gerelateerde artikelen