Waarom kiezen voor een doe-het-zelf molenaarstrap?

molenaarstrap

Een molenaarstrap, ook wel steektrap genoemd, is een rechte trap die erg populair is bij doe-het-zelvers. Een molenaarstrap heeft geen buiging, waardoor deze gemakkelijk zelf in huis te plaatsen is. Weten waarom molenaarstrappen zo populair zijn? Lees hieronder de voordelen van een molenaarstrap.

Voordelen van een molenaarstrap

Dat veel mensen kiezen voor een molenaarstrap in huis is niet voor niets. Een molenaarstrap heeft namelijk een flink aantal voordelen. Het grootste voordeel van dit type trap is dat de rechte en steile hoek ruimtebesparend is. Een molenaarstrap is daardoor ook minder lang en bestaat uit minder traptreden.

In vrijwel elke ruimte in huis kan je een molenaarstrap plaatsen. Zowel in een kleine ruimte, zoals de vliering of zolder, als in de woonkamer. Bij split level woningen wordt er vaak gekozen voor een molenaarstrap. Doordat molenaarstrappen open zijn oogt de trap minder zwaar, waardoor de ruimte waarin de trap geplaatst wordt ruimtelijker lijkt.

Molenaarstrap als bouwpakket

Een doe-het-zelf molenaarstrap is een trap dat als bouwpakket wordt geleverd. Dit soort bouwpakket trappen zijn te bestellen via Houtcompleet.nl. Het voordeel van zo’n bouwpakket is dat alle benodigde materialen op maat geleverd worden, waardoor je zelf enkel nog de montagehandleiding hoeft te volgen. Een bouwpakket molenaarstrap is erg goedkoop en zorgt ervoor dat je geen vakman hoeft in te huren. Bij het kiezen van een bouwpakket heb je keuze uit verschillende hoogtes en breedtes.

Trap plaatsen? Doe het zelf!

Als je een beetje handig bent dan is een trap monteren helemaal niet zo lastig. Zeker als je de trap als bouwpakket geleverd krijgt is het enkel het uitvoeren van de meegeleverde montagehandleiding. Bij ontvangst is het belangrijk om altijd even te controleren of alle onderdelen en materialen aanwezig zijn. Ook moet je beschikken over het benodigde gereedschap. Is alles compleet? Dan kan je beginnen met het zelf monteren van de molenaarstrap.

Gerelateerde artikelen