Internationaal verhuizen zonder stress, hoe doe je dat?

Verhuizen is altijd een beetje spannend en stressvol, maar internationaal verhuizen is natuurlijk de overtreffende trap. Of het nu vanwege de liefde is, voor een baan is of de verhuizing van een bedrijf betreft, er komt altijd een hoop bij kijken. Om dit zo stressvrij mogelijk te laten verlopen, hebben we hier een aantal tips verzameld voor je.

Alle vergunningen tijdig regelen

Bij een internationale verhuizing is het vaak zo dat er allerlei vergunningen bij komen kijken. Dat kan een visum zijn, maar ook een werkvergunning of een importvergunning voor bijvoorbeeld je auto. Het aanvragen van deze vergunningen is niet iets wat snel geregeld is. Het moet vaak ver van tevoren geregeld worden. Plan deze handeling dus ruim van tevoren in! Het zou immers erg vervelend zijn als er door benodigde vergunningen documenten tijdens het verhuizen een kink in de kabel komt.

Gespecialiseerd verhuisbedrijf inschakelen

Het is belangrijk om het over te laten aan de professionals als dit binnen de mogelijkheden ligt. Een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in internationaal verhuizen weet hoe zo’n verhuizing werkt en kan jou op maat adviseren. Zij kunnen je bijvoorbeeld ook vertellen welke douaneformaliteiten er geregeld moeten worden ze voor je regelen, plus het vervoer van je inboedel per zeecontainer voor je regelen. Ook kunnen ze zorgen voor het meeverhuizen van je huisdieren en voertuigen.

Opslagruimte huren in Nederland

Verwacht je binnen een aantal jaren ook weer terug te keren naar Nederland, bijvoorbeeld omdat het om een tijdelijke functie in het buitenland gaat? Dan wil je mogelijk spullen bewaren die je niet mee kunt nemen, of zelfs je gehele inboedel opslaan en in het buitenland een gemeubileerde woning betrekken. Dan kun je een opslagruimte huren in Nederland waar je inboedel veilig opgeslagen kan staan voor wanneer jij er weer gebruik van wilt gaan maken. Dit is natuurlijk niet gratis, maar dat kan wel opwegen tegen de kosten van een internationale verhuizing van je inboedel en je de stress van het verhuizen van al die spullen besparen.

Sommige zaken ter plekke aanschaffen

Ook wanneer je je inboedel wel meeverhuist, kun je een schifting maken van wat wel noodzakelijk is om mee te nemen en wat niet. Het is niet de moeite waard om alles wat je mogelijk nodig zou kunnen hebben mee te verhuizen. Op de plek van bestemming hebben ze doorgaans ook winkels, dus wanneer je iets tekortkomt, kun je het altijd nog ter plekke aanschaffen. Breek hier je hoofd niet over bij het verhuizen, maar accepteer dat je het een en ander op je bestemming koopt.

Neem eerder al afscheid

Alle materiële zaken ten spijt, is het moeilijkste van naar het buitenland verhuizen het afscheid nemen van familie en vrienden in Nederland. Het moment suprême is begrijpelijkerwijs vaak erg emotioneel en iets om tegenop te zien. Probeer als het mogelijk is je daadwerkelijke verhuisdag hiermee niet te belasten, maar neem in de dagen daaraan voorafgaand al afscheid. Zo kun je je op de dag van verhuizing alleen bezighouden met de verhuizing.

Gerelateerde artikelen