Hoe je van een huis je veilige thuis maakt

Het hebben van een huis is heel fijn, maar voor veel mensen in het hebben van een thuis veel fijner en beter. Een thuis. Breed begrip is dat eigenlijk. Wat maakt een huis nou precies een thuis? Dat verschilt voor heel veel mensen. Het is niet een kwestie van komen en gaan. Voor de een is thuis waar familie is, voor de ander is thuis waar je graag heen gaat en bent. Het belangrijkste van thuis is toch wel veiligheid. Niet zozeer het gevoel dat je veilig bent, maar ook weet dat je daadwerkelijk veilig bent maakt het daardoor extra meer thuis. Wat kan jij er voor doen om van je huis een veilige thuis te maken?

Camera’s

De meest iconische vorm van veiligheid is het hebben van een beveiligingscamera. Waar we tegenwoordig ook meteen aan denken bij beveiligingscamera’s zijn van die grote camera’s waarbij je het gevoel hebt dat je privacy een aardige deuk oploopt. Wees gerust, het kan subtieler. Veel subtieler. Er zijn tegenwoordig deurbellen waarbij de camera is weggewerkt in de deurbel. Dit is vele malen subtieler en niet meteen een inbreuk op de privacy van jou of van een ander. Een beveiligingscamera hoeft ook niet persé binnenshuis. Als je weet dat de ingang naar je huis al van videobewaking is voorzien kan dat voor een heel fijn gevoel zorgen en ben je een stap dichterbij naar je valhalla genaamd thuis.

Smart Verlichting

Een iets mindere vorm van iconische veiligheid in huis zijn smart lampen. Smart lampen zijn makkelijk te bedienen via je telefoon. Een slim huis zorgt voor een veiliger huis. Wanneer je niet thuis bent, kun je het laten blijken alsof je toch thuis bent door je verlichting direct via je smartphone aan te zetten of door gebruik te maken van de tijdschema’s. Dit kan om verlichting binnenshuis gaan, maar ook om buitenverlichting. Het installeren van smart verlichting in huis is alles behalve moeilijk. Een smartlamp met E27 fitting is binnen een handomdraai geïnstalleerd. Letterlijk. Met enkele tikken op je smartphone heb je ook nog eens je telefoon gekoppeld aan je verlichting en kun je het met je stem bedienen (door middel van Google Home of Alexa). Daarnaast zorgen smartlampen er ook voor dat je minder energie verbruikt en kan je jaarlijks tot wel 70% van je energierekening besparen.

Een hele slimme investering dus. Een van de grote voordelen van smartlampen is het feit dat je ook nog eens de sfeer kunt creëren door lichtintensiteit, lichtkleur en kleurtemperatuur te bepalen. Klinkt als overbodige luxe maar is het totaal niet. Vooral niet omdat het ook enorm betaalbaar is.

Gerelateerde artikelen