Je huis versieren voor een verjaardag? 3 tips!

Heb je binnenkort een verjaardagsfeestje? Daar moet natuurlijk passende feestversiering bij! Met deze tips maak je jouw huis helemaal verjaardagsproof, zowel voor jong en oud. Als dat geen gezellige verjaardag meer wordt!

Tip 1: Ga voor een centraal thema

Als je wilt dat alle versieringen mooi bij elkaar passen, kun je het beste kiezen voor een centraal thema. Je kunt kiezen voor een algemeen thema zoals de jaren ’20 of tropisch, maar ook een kleurcombinatie van twee kleuren is een prima uitgangspunt voor een thema. Dit werkt ontzettend goed voor kinderfeestjes, maar is ook erg passend bij een feest voor volwassenen. Dit hoeft niet alleen te zijn bij de versiering zelf: pas bijvoorbeeld ook de uitnodigingen aan naar dit thema en vraag gasten langs te komen in passende themakleding.

Tip 2: Slingers en ballonnen

Klassieke slingers en ballonnen mogen absoluut niet ontbreken op welk feestje dan ook. Zowel binnen als buiten wordt het feestgevoel direct duidelijk bij het zien van slingers en ballonnen. Buiten wil je natuurlijk versiering die bestand is tegen elk weertype, maar vooral tegen regen. Kies daarom voor geschikte materialen, zoals bijvoorbeeld plastic. Binnen kun je gaan voor iets luxere slingers en ballonnen van bijvoorbeeld papier.

Wil je een extra speciaal gevoel neerzetten? Ga dan voor helium ballonnen in plaats van reguliere ballonnen. Ook een speciale ballonslinger ziet er extra feestelijk uit. Door te variëren in kleur en vorm maak je al snel een leuk boeket van bloemen. Je feestje knallend inluiden of afsluiten kan met speciale ballonnen die gevuld zijn met confetti!

Tip 3: De mooist gedekte tafel

Een verjaardagstaart is geslaagd als deze lekker én mooi is. Ook de taart kun je mooi aan laten sluiten op het thema van het feest. Zet de taart neer op een mooi gedekte salontafel -die natuurlijk ook versierd is in het thema – en geef gasten zelf de mogelijkheid een stukje taart af te snijden. Vul de tafel aan met ander lekkers en gasten kunnen zelf voor hapjes en drankjes zorgen. Dat geeft jou als host een stuk minder stress.

Zo’n tafel kun je eenvoudig vullen met allerlei kleine hapjes die je zelf maakt of simpelweg bestelt bij een cateringbedrijf. Drinken kun je serveren uit leuke flessen of kannen. De aankleding haal je volledig in thema bij een lokale feestwinkel of online. Zo ben je helemaal klaar voor een topfeestje!

Bron afbeelding: 24-drukwerk.nl

Gerelateerde artikelen