Leukste kersttrends 2021 voor thuis

Ieder jaar is het rond kerst weer een mooie gelegenheid om nieuwe trends te ontdekken, of het nu om decoratie, accessoires of diners gaat. Daarom vertellen we je in dit artikel alvast iets over de drie leukste kersttrends van 2021!

1. Houten kerstboom

Kerstbomen komen in allerlei stijlen en maten. Zo bestaan er supergrote kerstbomen tot aan het plafond, maar zijn kleine miniboompjes ook een optie als je wat minder ruimte hebt. Houten kerstbomen zijn ook erg populair, want deze zijn heel eigentijds. De boom versier je met kerstballen, lampjes of andere leuke ornamenten van hout. Als je niet van teveel tierlantijntjes houdt, dan is een kale kerstboom ook natuurlijk mogelijk. Een kale boom past bijvoorbeeld erg goed bij een minimalistische interieurstijl.

2. Buiten kerstdiner houden

Als je de afgelopen kerst buiten regelmatig een wandelingetje hebt gemaakt, dan heb je deze trend vast al voorbij zien komen. Veranda’s, overkappingen en terrassen die helemaal omgebouwd zijn tot sfeervolle zitplekken, maar uiteraard wel met een kersttintje. Het is enorm gezellig om hier met familie en vrienden allerlei kersthapjes en gl├╝hwein op te smikkelen. Of wat dacht je van een winterse barbecue? Mocht je dus voor iemand een kerstcadeau of kerstpakket kopen, denk dan eens aan een vuurkolf. Een vuurkolf om marshmallows op te roosteren maakt het dan helemaal af! Deze trend zullen we dit jaar dan ook weer voorbij zien komen.

3. Huiselijke sferen

Rond de kerstdagen blijven we tegenwoordig het liefst zoveel mogelijk thuis. Uiteten is niet meer zo populair, want we brengen steeds meer tijd door in een huis die een en al kerst uitstraalt. Haal de kerstsfeer in huis door bijvoorbeeld kaarsjes, lampjes en warme dekentjes in huis te plaatsen.

4. Stoere kerst

Een stoere kerststijl is echt geschikt als je ook van een stoer interieur houdt. Dus als je bijvoorbeeld stenen muren en een gietvloer hebt, dan kun je de kerstdecoratie hier ook op aanpassen! Denk maar bijvoorbeeld aan een (neppe) kerstboom in een witte of metallic kleur, waar je ornamenten in ophangt met een glazen, metalen of koperen afwerking. Ook grafische printjes doen het erg goed.

5. Rustieke warmte

Rood is echt een kerstkleur, maar sommigen vinden dit iets te heftig. Als alternatief kun je kiezen voor een rustigere kleur. De interieurtrends van tegenwoordig bevatten gelukkig veel natuurlijke kleuren en materialen zoals koper, hout, linnen en wol. Met kerst kun je dan bijvoorbeeld kiezen voor een lichtgroene tafelkleed van linnen. Deze versier je met kleine takjes kerstgroen. Lampjes en kaarsjes in natuurtinten maken het helemaal af! Een lange tafel van hout is natuurlijk ook ideaal om kerstdiners op te geven. Iedereen krijgt dan een plekje aan tafel, die je uiteraard helemaal kerst-achtig hebt versierd. Zoek dus bijvoorbeeld naar tafelgerei in koper- of houttinten en een koperen kandelaar!

Gerelateerde artikelen