Breng de natuur in je interieur!

Dat groen veel rust en sereniteit brengt, is ons natuurlijk allang bekend. En dat bloemen mensen vrolijk maken, is ook een veelgehoorde uitspraak. Als je beide elementen combineert, dan heb je dus dubbel voordeel! Haal daarom planten en bloemen voor binnen én buiten je huis om een heerlijke zen sfeer te creëren.

Zorgen voor kamerplanten is een vorm van self care

Het maakt niet uit als je geen groene vingers hebt, want plantenverzorging werkt sowieso erg therapeutisch. Het brengt namelijk veel rust in je hoofd en je krijgt erna altijd het gevoel dat je iets nuttigs gedaan hebt. Ook geeft het veel voldoening om kleine plantjes te zien opgroeien tot grote planten. En een kant-en-klaar boeket bloemen uit de winkel is natuurlijk veel minder leuk dan zelfgekweekte snijbloemen. Je leeft echt met de seizoenen mee als je zelf veel bezig bent in de tuin. Je beleeft de lente, zomer, herfst en winter veel bewuster omdat je je tuin ook ziet veranderen. Door met planten te werken leer je ook met de concepten van leven en dood om te gaan. Als je planten in je woning zet, krijg je ook een deel mee van deze levensstijl!

Kamerplanten verzorgen

Planten hebben natuurlijk wel een goede verzorging nodig. In het tuincentrum is alles wat je nodig hebt te vinden. Zo kun je hier meststoffen, middelen tegen onkruid en ongedierte en allerlei gereedschap aanschaffen. Maar ook sierlijke bloempotten zijn niet geheel onbelangrijk!

Zorg voor lichaam en geest

Planten maken je ervan bewust dat je goed moet zorgen voor het milieu. Ook als je maar een kleine tuin of woning hebt, is het mogelijk om je eigen steentje aan het milieu bij te dragen. Groene kamerplanten zorgen voor zuurstof en geven je interieur een gezellige sfeer. Groen zorgt dus niet alleen voor je geest, maar ook voor je lichaam!

Mix en match planten, bloemen en accessoires in je huis en tuin

Neem een middagje vrij om het tuincentrum op je gemakje te bezoeken. Je kunt er verschillende soorten kamerplanten kopen en je doet veel inspiratie op! De winkel staat vol met de leukste grote en kleine planten voor binnen en buiten. Ook kun je er terecht voor allerlei leuke decoratiestukken. Hiermee geef je je huis een metamorfose als je toe bent aan iets nieuws. Kies er eens bijvoorbeeld voor om de kleur van jouw planten terug te laten komen in het interieur. Groene accessoires maken je huisje dus helemaal af als je ook al veel groene plantjes in huis hebt staan. Denk maar bijvoorbeeld aan behang of vloerkleden met groene accenten. Ook groene schilderijen of verlichting doen het erg goed. Je kunt ook met kleur spelen door lichtgekleurde bloemen te planten in een schaduwrijk plekje in de tuin. Of wat dacht je van een bonte verzameling van felgekleurde bloemen in een tuin waar veel zon komt? Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos te noemen. Mix en match bloemen en planten tot je je eigen stijl gevonden hebt, want alles kan!

Bron: woningclub.nl

Gerelateerde artikelen