Met een klein budget de keuken opknappen? Zo pak je dat aan!

De keuken is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het centrale middelpunt van iedere woning. Steeds vaker neemt de keuken een prominente plek op de begane grond in en wordt deze niet meer langer gescheiden van het woongedeelte. Een leefkeuken is favoriet. Hier mag dan ook heerlijk gekletst worden met familie en vrienden, geborreld en natuurlijk worden ook de heerlijkste maaltijden gemaakt. Hier heb je uiteraard wel de juiste voorzieningen voor nodig. Als een keuken verouderd is, voldoet deze vaak niet meer aan de wensen. Toch kan een geheel nieuwe keuken een aardige investering zijn en enorm veel mensen beschikken niet over voldoende spaargeld voor deze verbouwing. Gelukkig is het niet altijd nodig om de gehele keuken uit te slopen. Met de volgende tips kan je ook met een klein budget jouw keuken een make-over geven.

Keukenapparatuur voor een lage prijs

Het is niet altijd noodzakelijk om de gehele keuken aan te pakken. Zeker niet als de ombouw van de keuken nog in uitstekende conditie is. Vaak schort het aan de juiste apparatuur. Dit is echter gemakkelijk op te lossen door enkele dingen aan te passen. Koop bijvoorbeeld een budget A-merk gaskookplaat. Vaak zijn die kookplaten die uit het assortiment gaan, maar daarom niet minder goed in gebruik zijn. Hierdoor betaal je voor een A-merk een veel lagere prijs, maar profiteer je wel van de talloze voordelen. Zo is het een stuk voordeliger om de keuken een make-over te geven.

Wij raden tevens aan om bij meerdere winkels en webshops te kijken. Vaak zijn de prijzen zeer uiteenlopend en kan je soms tientallen euro’s goedkoper uit zijn als je winkels met elkaar vergelijkt. Kies voor een prijsvechter en profiteer van het prijsverschil!

Wees kritisch

Natuurlijk snappen we het heel goed dat je dolgraag de hele keuken eruit sloopt en een nieuwe plaatst. Dit kan echter veel meer kosten dan je begroot had. Daarom is het belangrijk om kritisch naar de keuken te kijken. Welke apparatuur kan nog een ronde mee? En hoe zit het met de uitstraling van de keuken? Kan je deze bijvoorbeeld al een opknapbeurt geven met een nieuwe verflaag? Wees creatief bij het bedenken van oplossingen en sloop niet direct alles eruit. Zo bespaar je snel veel geld. Ook zonder sloopwerk kan je de keuken een geheel nieuwe uitstraling geven.

Doe inspiratie op

Voordat je in de keuken aan de slag gaat, is het belangrijk om eerst voldoende inspiratie op te doen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan showrooms of blader woontijdschriften door. Bedenk welke uitstraling haalbaar is en wat je moet doen om deze naar jouw eigen keuken te halen. Doe tevens inspiratie op bij het zoeken naar nieuw keukenapparatuur. Bekijk bijvoorbeeld niet maar één inbouw koelkast, maar geef je ogen de kost en hak niet direct de knoop door. Het aanbod in keukenapparatuur, accessoires, handgrepen, etc. is zó groot dat je hier echt veel tijd in mag investeren. Bedenk tevens welke klussen je wilt uitbesteden en welke je zelf wilt doen. Zo kan je een realistische begroting maken.

Gerelateerde artikelen