Met goed gereedschap voer je klussen in huis voortaan zelf uit

Voor wie de beschikking heeft over kwalitatief goed gereedschap is het uitvoeren van klussen in huis relatief eenvoudig. De afgelopen jaren zijn er tientallen, zo niet honderden instructievideo’s op het internet gepubliceerd. Hierin wordt stapsgewijs toegelicht hoe verschillende soorten werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het maakt dat de hulp van een vakman lang niet altijd meer benodigd is. Welke soorten gereedschap zijn onmisbaar voor de DIY-klusser? Waarop moet je letten bij de aanschaf van nieuw gereedschap? In dit artikel lees je er meer over! 

Tip: niet alleen voor het klussen in huis is kwalitatief goed gereedschap een must. Datzelfde geldt voor mensen die beginnen aan DIY-projecten om bijvoorbeeld eigen accessoires te creëren. Decoupeerzagen, accuboormachines en een accuschroefmachine zijn in beide gevallen onmisbaar. 

Zagen, boormachines en een schroefmachine 

Er zijn verschillende soorten zagen verkrijgbaar. De decoupeerzaag is zeer geschikt voor het fijnere werk; niet voor niets wordt dit type zaag ook vaak gebruikt bij DIY-projecten. Is het noodzakelijk een aantal grotere balken of platen te verzagen? Kies in dat geval voor een cirkelzaag. Bij Toolnation vind je verschillende soorten cirkelzagen en zaagtafels. Naast deze zagen, zijn ook boormachines in diverse varianten verkrijgbaar. Denk aan het verschil tussen de klassieke accuboormachine voor het boren in hout en een zwaardere klopboormachine op stroom. De klopboormachine is onmisbaar, wanneer je regelmatig in betonnen wanden of het plafond boort. 

Tip: combineer de klopboormachine met een leidingzoeker. Het voorkomt dat je bij het ophangen van accessoires per ongeluk een waterleiding in de muur raakt. De leidingzoeker is een goedkoper hulpmiddel, dan het laten herstellen van een kapotte leiding. 

Niet alleen goed gereedschap noodzakelijk

Door voor kwalitatief goed gereedschap te kiezen, maak je het uitvoeren van klussen in huis eenvoudiger. Het helpt frustraties tegen te gaan en voorkomt dat klussen opnieuw moeten worden uitgevoerd. Een klopboormachine van een merk als DeWalt of Makita is bijvoorbeeld veel krachtiger, dan een variant van een veel goedkoper, minder goed merk. De goedkope optie zal nauwelijks door het harde beton van de buitenmuren komen. Goedkoop is hiermee duurkoop bij gereedschap. Datzelfde geldt voor het materiaal wat je bij de klussen gebruikt; durf te investeren in kwaliteit, daar dit het eindresultaat bij de uitvoering van werkzaamheden ten goede komt. Goedkoop hout kan scheef of krom zijn, wat niet te herstellen is. Door wat meer te betalen voor kwalitatief beter hout, zoals hardhout, voorkom je dit. 

Gerelateerde artikelen