3 tips om energiekosten te besparen

energiekosten

Heb je aan het einde van de maand een hoge energierekening? Of ben je op zoek naar duurzame manieren om minder energie te gebruiken? Of ben je zoek naar manieren om te besparen op energiekosten? Lees dan snel verder voor 3 handige tips!

Tip 1. Investeer in zonnepanelen

Een populaire en duurzame manier om energiekosten te besparen, is door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen zijn panelen die op het dak geplaatst kunnen worden. Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen. Deze zonnecellen vangen het daglicht op en zetten dit om in een stroom. De zonne-energie kan vervolgens omgezet worden in elektriciteit die meteen gebruikt kan worden. Ook op een bewolkte of regenachtige dag leveren de zonnepanelen elektriciteit op, dus ook als je in Nederland woont, is dit een goede manier om energiekosten te besparen. Zonnepanelen kopen of huren is niet alleen een perfecte manier om kosten te besparen, maar het is ook erg milieuvriendelijk en het verhoogt daarnaast ook de waarde van je huis. Zonnepanelen zijn een flinke investering en de terugverdientijd duurt vaak zo’n 5 à 6 jaar. Gelukkig zijn er meerdere gemeentes bezig met het stimuleren van de aanschaf van zonnepanelen voor meerdere lagen van de samenleving. Ben je benieuwd welke subsidies er beschikbaar zijn? Kijk dan voor zonnepanelen subsidie op Zonduurzaam.nl.

Tip 2. Laat je huis goed isoleren

In de winter gaat er veel warmte verloren als je woning niet geïsoleerd is. Zorg er daarom voor dat je je huis goed laat isoleren. Hierdoor hoeft je verwarming geen overuren te draaien in de winter en hierdoor zul je veel energiekosten besparen. Je huis volledig optimaal te isoleren is een best grote investering. Het is verstandig om te beginnen met spouwmuurisolatie. Hierbij vul je de ruimte tussen je binnen- en buitenmuur op met isolatiemateriaal.

Stap 3. Stap over naar een andere energieleverancier

Door over te stappen naar een andere energieleverancier kun je veel kosten besparen. Je kunt gebruik maken van vergelijkingssites die het wat makkelijker maken om te kiezen voor de meest voordelige energieleverancier voor jouw persoonlijke huis en situatie. Je kunt daarnaast ook nog vaak profiteren van welkomstkortingen en exclusieve acties als je overstapt. Het overstappen naar een andere leverancier is vaak snel en eenvoudig geregeld, omdat je nieuwe leverancier vaak het contract van je oude energieleverancier kan beëindigen. Zoek naar de goedkoopste energieleveranciers en bespaar jaarlijks flink op energiekosten.

Gerelateerde artikelen