5 tips voor een senioren verhuizing

Een verhuizing is altijd een hectische periode. Niet voor niets wordt een verhuizing gezien als een belangrijke life event. Er is echter één groep in het bijzonder, waarvoor een verhuizing extra stressvol is: senioren. Wellicht bent u zelf senior en gaat u verhuizen, of bent u iemand die gaat helpen bij een seniorenverhuizing. We hebben voor u vijf waardevolle tips opgesteld, die de verhuizing makkelijker maken. Hopelijk kunt u uw voordeel ermee doen.

1 Huur een professioneel verhuisbedrijf in

Om een verhuizing snel te laten verlopen, is het verstandig een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Sommige verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd in senioren verhuizingen en weten daardoor precies wat nodig is om u te ontzorgen als senior.

Niet alleen zorgt een gespecialiseerd verhuisbedrijf ervoor dat de verhuizing zo snel mogelijk klaar is, maar door de professionele apparatuur waar ze gebruik van maken is ook de kans op schade aan uw inboedel kleiner.

Een ander voordeel van een verhuisbedrijf is dat ze met u meedenken als het gaat om planning en prioriteiten stellen. Daarmee komen we ook meteen bij tip twee.

2 Maak gebruik van een checklist

Het gebruik van een checklist is erg belangrijk bij een seniorenverhuizing. Door de checklist kunt u het overzicht steeds behouden en loopt u niet het risico dat u belangrijke zaken vergeet.

Een checklist werkt echter alleen wanneer deze compleet is. Wanneer u belangrijke dingen vergeet op de lijst te zetten, komt u er te laat achter dat belangrijke dingen vergeten zijn. Ervaren verhuisbedrijven hebben dergelijke lijstjes vaak voor u klaarliggen, zodat u zelf niet één hoeft te maken.

3 Vraag bekenden om te helpen met de verhuizing

Oudere mensen zijn vaak erg gehecht aan hun spullen. Vaak zijn ze al lang in het bezit van een specifiek meubelstuk of stoel. Vooral de emotionele waarde van deze spullen is vaak groot.

Het is voor senioren daarom erg belangrijk dat ze erop kunnen vertrouwen dat hun spullen in goede handen zijn. Het helpt dan ook om bekenden in te schakelen om te helpen bij de verhuizing, omdat dit een vertrouwd gevoel geeft.

4 Sluit op tijd contracten over

Het prettigste moment van een verhuizing, is het moment dat het achter de rug is. Om te zorgen dat dit zo snel mogelijk het geval is, is het belangrijk contracten en abonnementen op tijd over te sluiten.

Wanneer u eenmaal verhuisd bent wilt u zich natuurlijk zo snel mogelijk thuis voelen in uw nieuwe woning of appartement. Dit kan door uw favoriete krant kunt lezen, of door een film te kijken op uw favoriete streaming platform. Wat het ook is, het is belangrijk al uw contracten en abonnementen op tijd over te sluiten.

5 Regel (tijdelijke) opslagruimte

De laatste tip is vooral belangrijk wanneer u kleiner gaat wonen, waardoor u niet al uw oude spullen kwijt kunt in uw nieuwe woning. Wanneer u de spullen niet weg wilt doen, is het zaak om hiervoor opslagruimte te regelen. Dit kan zowel tijdelijk van aard zijn wanneer u al een nieuwe bestemming heeft voor de spullen, of permanent.

Voordat u gaat verhuizen is het belangrijk om goed in te schatten hoeveel ruimte u in uw nieuwe woning heeft voor het bergen van uw inboedel en andere spullen. Het is namelijk erg vervelend wanneer u op het laatste moment merkt dat u uw inboedel niet kwijt kunt in uw nieuwe woning.

Gerelateerde artikelen