Op zoek naar goede kozijnen? Lees hier vijf redenen om te kiezen voor aluminium kozijnen

Vroeger was de keuze voor kozijnen eenvoudig, er was immers maar één optie: hout. Door de jaren heen is er echter meer keuze op de markt gekomen zoals aluminium en kunststof kozijnen. Het kiezen van het juiste materiaal kan daarom een lastige klus zijn. In dit artikel leest u waarom aluminium niet alleen duurzaam is, maar ook nog eens onderhoudsarm. Worden aluminium kozijnen uw nieuwe favoriet?

Aluminium kozijnen zijn licht van gewicht maar sterk in kracht

Heeft u eens een stuk aluminium vastgehouden dan heeft het u vast verbaasd hoe licht dit materiaal is. Dat neemt niet weg dat aluminium zeer stevig is. De combinatie van het gewicht en de kracht maakt het materiaal uiterst geschikt voor de bouw. Zo hoeft u minder snel machines te gebruiken om het materiaal te tillen en heeft u het sneller geplaatst.

Aluminium werkt vuilafstotend en is Uv-bestendig

Een mooie natuurlijke eigenschap van aluminium is dat het alles afstoot. Van vuil tot water, het blijft niet plakken. Ook is het niet vatbaar voor Uv-straling. Deze twee mooie eigenschappen zorgen ervoor dat uw kozijnen lang mooi blijven en u er weinig onderhoud aan heeft. U maakt de kozijnen dan ook eenvoudig schoon met een vochtige doek terwijl u de ramen lapt.

Aluminium is een duurzaam materiaal

Wist u dat aluminium niet kan rotten? Doordat het geen water op kan nemen gaat het niet roesten. Ben je er na tientallen jaren toch op uitgekeken, dan is het kozijn eenvoudig te demonteren. En het allermooiste? Aluminium is 100% herbruikbaar en levert dus bij aan een beter milieu.

Het repareren van aluminium is eenvoudig zelf te doen

Er kan altijd iets voorkomen waardoor uw kozijn beschadigd raakt. Ondanks dat aluminium een lastig te bewerken metaal lijkt, valt dit reuze mee. Schade kan namelijk gerepareerd worden door het materiaal te schuren of te polijsten. Voorkomt u liever schade? Dan kunt u de kozijnen in de wax zetten.

Stem deuren en kozijnen met elkaar af

Aluminium wordt tegenwoordig niet enkel gebruikt voor kozijnen, maar ook voor schuifpuien en deuren. Kies je dus voor dit materiaal kozijn, zoek er dan ook zeker een mooie aluminium deur bij uit!

Gerelateerde artikelen