Bouwen of slopen? Dit zijn de voordelen van een bouwafval container huren!

Ga jij binnenkort jouw huis slopen of verbouwen? Als dit het geval is dan is het belangrijk om de juiste stappen te ondernemen. Bij het verbouwen van een keuken of het bouwen van een nieuwe schuur komt immers veel afval vrij. Het afval dat vrijkomt moet je opruimen en hiervoor is een bouwafval container erg geschikt. Dit is een grote container waar je veel afval in kan gooien. De container is voornamelijk bedoeld voor grofvuil en sloopafval, hierbij kan je denken aan gesteente dat loskomt bij het slopen van een gebouw. Het kan lastig zijn om de juiste container te vinden aangezien er voor verschillende afvalstromen weer verschillende containers beschikbaar zijn.

Wat voor vuil mag er in de container?

Een bouwafval container, ook wel puincontainer genoemd, is bijzonder geschikt voor een verbouwing aangezien je in deze container veel afvalstromen kan gooien. Het afval dat vrijkomt bij het slopen of verbouwen is erg divers. Je kan hierbij denken aan puin, plastic en beton. Dit is afval waarvoor een prullenbak niet geschikt is, waardoor het verstandig is om een container aan te schaffen. Bij de keuze voor een container moet je rekening houden met de grootte. Indien je van plan bent om in huis te gaan verbouwen dan zal er veel grofvuil loskomen. In dat geval moet je een container huren. Voor kleinere klusjes is een container van een klein formaat geschikt.

Meerdere afvalstromen in één container

Voor een bouwafval container geldt dat je hier verschillende afvalstromen in mag gooien. Dit heeft in de eerste plaats te maken met geld, het is immers erg duur om meerdere containers in te huren. Daarnaast is het vuil vaak te klein om in verschillende containers te gooien. Al het grofvuil, puin, tegels en plastic kan in dezelfde container worden gegooid. Je hoeft het afval niet zelf te sorteren, dat is iets wat later in het proces gebeurd. Op deze manier wordt het puin op den duur gescheiden van elkaar en bestaat hierdoor de mogelijkheid op recyclen. Het huren van een container is dus bijzonder voordelig voor het milieu en is tevens van praktische waarde gedurende de verbouwing van jouw woning.

Gerelateerde artikelen