Oude meubels opknappen: zo doe je dat

Oude meubels opknappen is een echte hype. Heb je nog een oud kastje van oma in een saaie bruine notenkleur? Of vind je het leuk om meubels op te kopen van de kringloopwinkel en deze in een nieuw jasje te steken? Dat is een leuke hobby, tegenwoordig helemaal hip en je kunt er zelfs extra mee verdienen. In dit artikel lees je hoe je hiermee aan de slag gaat.

Waarom oude meubels opknappen?

Het opknappen van oude meubels is een ware trend onder hobbyisten. Dat begrijpen we heel goed, want je geeft oude meubels een tweede leven. Dat maakt deze trend en hobby duurzaam. Je hoeft niets weg te gooien en daarom ook niet iets nieuws te kopen. Je opgeknapte meubelstuk is een leuk item dat je bij niemand anders in huis ziet. Het is helemaal uniek en dat maakt het extra mooi.

Wat heb je nodig om oude meubels op te knappen?

Oude meubels opknappen doe je in een aantal stappen. De eerste is je meubelstuk ontvetten met een verfreiniger. Daarna schuur je het hout om de laklaag te verwijderen. Neem het daarna af met water en een beetje ammonia en laat het hout drogen. Gebruik grof papier voor kaal hout en een fijne korrel voor als er al een laklaag op zit.

Daarna kun je het meubelstuk gaan schilderen. Je begint eerst met een grondverf. Dit zorgt voor een betere aanhechting tussen de laklaag en het hout en het geeft de laklaag een gladdere look. Haal nog een keer een schuurpapiertje over de grove plekjes en laat het opnieuw drogen. De laatste stap is het aanbrengen van de laklaag met een Sikkens binnenlak. Deze is verkrijgbaar bij een specialistische online verfwinkel.

Wat heb je nodig?

Het lijstje met benodigdheden om je oude meubels op te knappen bestaat uit:

  • Schuurpapier
  • Grondverf
  • Verfreiniger
  • Lak (bijvoorbeeld Sigma s2u Nova Satin)
  • Kwasten en rollers

Al deze spullen kun je makkelijk bestellen bij Verfwinkel.nl.

Geld verdienen met je oude meubels

De reden dat nu zoveel mensen graag oude meubels opknappen is, omdat je met deze hobby ook geld kunt verdienen. Vintage meubelen staan leuk in een industrieel of strak interieur, omdat het een leuk contrast vormt met de rest. Uiteraard staan vintage meubelen met een sprankelende kleur heel mooi in een landelijk of botanisch interieur.

Omdat veel mensen niet de tijd, handigheid of zin hebben om zelf aan de slag te gaan, kun je er een leuk zakcentje mee bijverdienen. Met de juiste verfspullen en je handige skills komt het zeker weten helemaal in orde.

Gerelateerde artikelen