3 planten voor jouw tuin die helemaal hip zijn!

Een tuin vernieuwen kan een geweldige manier zijn om de buitenruimte op te frissen en een nieuwe, frisse sfeer te creëren. Een van de manieren om dit te doen is door het toevoegen van nieuwe planten. Het kiezen van de juiste plant kan een uitdaging zijn, maar het is de moeite waard om even de tijd te nemen om te onderzoeken wat het beste bij jouw tuin past. Kan je wel wat inspiratie gebruiken om te besluiten welke planten jij in je tuin wil hebben, lees dan dit artikel.

De vuurdoorn

Een vuurdoorn kan heel leuk zijn om in de tuin te hebben. Vuurdoorns hebben mooie, heldergele bloemen die in de lente en zomer bloeien. Deze bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en andere bestuivers, wat betekent dat ze een waardevolle aanvulling kunnen zijn op de tuin voor biodiversiteit. In de herfst worden deze bloemen vruchten: kleine, rode bessenachtige vruchten die lekker zijn voor zowel mensen als vogels. Het is bijvoorbeeld mogelijk om hier jam van te maken! Verder hebben vuurdoorns glanzende bladeren die in de herfst rood, oranje of geel kleuren. Ook in de winter blijven ze mooi. Vuurdoorns kunnen het koude weer goed aan en zullen niet beschadigen als het gaat vriezen.

Varens

Ook varens staan leuk in de tuin! Varens hebben unieke, groene bladeren die vaak lang en sierlijk zijn. Dit maakt het een aantrekkelijke plant om naar te kijken. In elke tuin staan varens goed. Varens groeien langzaam en hebben geen specifieke verzorging nodig. Een lekker makkelijke plant dus! Daarom zijn varens een goede keuze voor iedereen die niet veel tijd heeft om de tuin te verzorgen, maar wel wil dat alles er netjes bijstaat. Verder doen varens het goed in een vochtige omgeving. Ze kunnen zelfs helpen om vocht vast te houden in de bodem, wanneer er een droge periode is. Dit zal zorgen voor een gezondere tuin, waar ook andere planten in de tuin van kunnen profiteren.

De schijnhulst

Tot slot behoort de schijnhulst tot een van onze favorieten. Schijnhulsten hebben mooie, witte bloemen die in de lente gaan bloeien. De plant heeft mooie bladeren die in de lente en de zomer donkergroen zijn. In de herfst verandert deze kleur naar oranje, rood of geel. Dit zorgt voor een vrolijke en herfstachtige sfeer in de tuin. Er zijn verschillende soorten schijnhulsten, waardoor je kan kiezen welke soort het beste staat in jouw tuin bij de andere planten die er al staan.

Gerelateerde artikelen