Fleur jouw toiletruimte op met eigen tegeltje

Een toiletruimte moet ten eerste functioneel en (heel) schoon zijn, maar daarbij kan een gezellige sfeer ook aangenaam zijn. Dit maakt het noodzakelijke bezoekje aan het kleinste kamertje toch net wat leuker. Een tip om meer sfeer te creëren, is het gebruik van tegeltjes met je eigen teksten erop. De tegeltjes zijn door jouw eigen bedenksels altijd uniek en ze fleuren meteen de toiletruimte op!Je kent die tegeltjes vast wel met tegeltjeswijsheid of een doordenker. Soms zijn ze vooral heel grappig of juist ontroerend. Het kan lastig zijn als je wel zo’n uniek tegeltje wilt, maar die ene tegel, met jouw gewenste woorden erop, niet kunt vinden. Of de tekst vind je wel erg leuk, maar de kleur van het tegeltje of de lettergrootte niet. Gelukkig is de oplossing hartstikke simpel, want je laat gewoon lekker je eigen tegeltje maken!

Je bedenkt of kiest je eigen tekst en je bepaalt ook de kleur en de uitstraling. De tegel kan precies worden zoals jij dat wilt, want er valt veel te kiezen. Standaard Delfts blauw? Mysterieus zwart? Vrolijke bloemetjes? Strakke strepen? Roze ruitjes? Stralende sterretjes? Het is allemaal mogelijk. Er kan zelfs voor een tegeltje met je eigen foto erop gekozen worden. Het kan allemaal. Er is altijd iets wat precies past bij de sfeer die jij in je toiletruimte wilt hebben.

Persoonlijk en eigen ontwerp

Ik vind het zelf altijd leuk om meerdere persoonlijke tegeltjes met inspirerende quotes op te hangen, of neer te zetten. Een fijne gezinsherinnering verwoorden op een tegeltje, is ook heel leuk en maakt het tegeltje nog persoonlijker en misschien zelfs grappig of ontroerend. Een raadseltje op een tegel, doet het ook altijd goed.

Als je heel zeker bent over jouw ontworpen tegeltje, kun je die natuurlijk ook tussen de andere ‘gewone’ tegels in de muur metselen. Let daarbij wel op het formaat van de overige gemetselde tegels. Ik zou dat trouwens nooit durven. Na een paar jaar zou ik misschien een andere inspirerende quote willen lezen op het tegeltje en bij een gemetselde tegel is dat niet zo snel te veranderen. Ik houd ervan mijn tegeltjes en andere decoratie los neer te zetten, zodat ik het kan aanpassen wanneer ik dat wil.

Door de vele keuzes die je hebt bij het laten maken van een tegeltje, krijgt het een unieke uitstraling. Hierdoor is het tegeltje ook ideaal als cadeau. Heel uniek toch; een persoonlijk tegeltje speciaal voor een ander laten maken. Dat is weer eens iets anders dan een kaartje.

Gerelateerde artikelen