Handige tips voor het perfect opmaken van je bed

Een bed met schone lakens, strak opgemaakt en overladen met kussens, nodigt meteen uit om erin te ploffen. We vinden dit eigenlijk allemaal heel erg fijn en eerlijk is eerlijk, het slaapt toch nét wat lekkerder. Echter is het opmaken van een bed wel een klusje waar veel mensen een hekel aan hebben en het wordt dus regelmatig verzaakt. Vooral in de ochtend is het een klusje waar je gewoonweg geen zin in hebt, gelukkig is het juist in de ochtend goed om je bed even lekker te laten luchten dus het opmaken van je bed kun je beter op een ander tijdstip doen. Wil jij graag iedere avond in een perfect opgemaakt bed ploffen, lees dan snel de onderstaande tips.

Kies voor het juiste beddengoed

Het eerste wat belangrijk is voor een strak opgemaakt bed, is het hebben van het juiste beddengoed gemaakt van een stof met een hoogwaardige kwaliteit. Ga bijvoorbeeld voor beddengoed gemaakt van 100% katoen, katoen is ideaal voor beddengoed gezien de stof zacht, ademend en duurzaam is. Kies bijvoorbeeld voor een katoenenen dekbedovertrek met satijnbinding, deze weeftechniek zorgt dat het stof er glanzend, zacht en luxe uitziet. Andere materialen die je kunt kiezen voor beddengoed zijn bijvoorbeeld bamboe, zijde of linnen.

Maak gebruik van slimme bed opmaak trucs

Een dekbedhoes om je dekbed krijgen is vaak een helse klus, vooral in je eentje is het een vrij zwaar klusje. Maak daarom gebruik van de burrito-methode. Hoe doe je dit?

  • Spreid je dekbed gelijkmatig over je bed uit en leg vervolgens je dekbedovertrek eroverheen, waarbij je ervoor zorgt dat de opening van het dekbedovertrek zich aan het voeteneind van het bed bevindt.
  • Nu kun je gaan rollen, rol het dekbed samen met het dekbedovertrek van boven naar beneden op, tot aan het einde.
  • Vervolgens pak je de opening van het dekbedovertrek en trek deze aan beide zijdes over je dekbed.
  • Daarna rol je het dekbed helemaal terug, daarna nog eventjes schudden en je dekbed is zonder al te veel moeite voorzien van een hoes.
  • Is het nog een beetje onduidelijke hoe het werkt, YouTube staat vol met filmpjes waarin de burrito-methode wordt uitgelegd.

Uiteraard zijn er ook nog meerdere manieren om het jezelf makkelijker te maken, zoals door het toepassen van de ‘ziekenhuisvouw’. Met deze techniek vouw je een laken of deken op een speciale manier om het matras heen voor een super strak resultaat. Ook is er speciale beddengoed te koop waarmee het opmaken van een bed makkelijker gaat, zoals bijvoorbeeld split hoeslakens of dekbedovertrek met instopstrook.

Creëer meerdere lagen

Een bed dat uitnodigt om in te gaan liggen bestaat vaak uit meerdere lagen en dit kun je vrij eenvoudig zelf creëren. Maak bijvoorbeeld gebruik van een dekbed en combineer het met een plaid of sprei in verschillende kleuren. Leg de plaid of sprei aan het voeteinde voor een extra mooi effect. Ook door meerdere hoofdkussens op het bed te leggen creëer je een comfortabel uitziend bed en dit geeft ook meteen een ‘hotelgevoel’ aan je slaapkamer.

Maak het af met mooie accessoires

Om je bed echt helemaal af te maken gebruik je mooie accessoires zoals mooie sierkussens in verschillende vormen, een rolkussen en een luxe plaid. Ook rondom je bed kun je kiezen voor accessoires zoals een vloerkleed, een bankje en een grote lamp.

Met deze bovenstaande tips lukt het je vast en zeker om vaker je bed mooi op te maken en wat zal je in vervolg lekker gaan slapen.

Gerelateerde artikelen