Restaurantwaardig koken in eigen keuken

Ben jij gek op koken? En fantaseer je wel eens dat je een diner aan het bereiden bent als topchef in je eigen restaurant? Dat snappen wij! Niets leuker dan lekker kokkerellen voor vrienden en familie. Dus sta jij op het punt om een nieuwe keuken te plaatsen of ga je binnenkort verhuizen? Dan wil je hier natuurlijk straks wel op een restaurantwaardige manier jouw kookkunsten kunnen showen. Denk daarom aan de volgende punten!

De juiste keukenapparatuur

Voor het bereiden van een restaurantwaardig diner, heb je natuurlijk wel de juiste apparatuur nodig. Denk bijvoorbeeld goed na over de grootte van je gasfornuis en hoeveel pitten je wenst. Kies je misschien voor een speciale bakplaat, een aparte wokbrander of een extra ruime oven voor als je veel bakt? En ook goede pannen en kleine apparatuur mogen natuurlijk niet ontbreken.

Goed keukengerei

Een echte chef heeft natuurlijk goed keukengerei nodig. Met name een goed stel scherpe messen mag niet ontbreken. Maar denk ook aan bijzonder gereedschap voor speciale gerechten. Ga je bijvoorbeeld vis fileren, serveer je kreeft of moet je oesters openen? Dan heb je daar natuurlijk wel de juiste tools voor nodig! Deze vind je bijvoorbeeld in een groothandel voor vis. Voelt het meteen alsof je inkopen doet voor je eigen restaurant.

Mooi servies

Een goede presentatie is het halve werk. Daarom mag een tafelsetting met mooi servies natuurlijk niet ontbreken. Kies dus niet voor standaard servies, maar mix en match met verschillende kleuren en materialen. Serveer het nagerecht bijvoorbeeld op een leistenen plankje voor het ultieme restaurant gevoel! Door ieder gerecht te brengen op een nieuw bordje, voelt het net alsof je in een echt restaurant zit.

Kwalitatief eten!

Naast de juiste apparatuur en een goede presentatie, is voor een echt restaurantwaardig diner uit eigen keuken goed eten natuurlijk een must. Verse ingrediƫnten van goede kwaliteit. Haal je vlees bij de slager en je vis bij de visboer. Ook leuk is het om bij je diner een bijpassend drankje te halen. Maak je een stoofpotje? Laat je bij de bier groothandel adviseren voor een bijpassend biertje. Zo wordt het gegarandeerd een onvergetelijke avond!

Gerelateerde artikelen