Houd het hoofd koel met warmtewerende raamdecoratie

We mogen al een aantal weken (grotendeels) genieten van heerlijk zomerweer. We brengen het weekend buiten door, genieten ‘s avonds na in de achtertuin en steken de barbecue steeds vaker aan. Maar je wilt de warmte van buiten natuurlijk niet in huis hebben. De meest praktische manier om het binnen lekker koel te houden is met behulp van warmtewerende raamdecoratie. Niet alleen houdt deze de warmte buiten: het ziet er nog eens erg mooi en sfeervol uit ook! Om je wat inspiratie te geven, hebben we een aantal mooie vormen van warmtewerende raamdecoratie voor je op een rijtje gezet!

1. Piet Boon shutters

Het bekende merk Piet Boon heeft in samenwerking met Zonnelux een mooie serie shutters ontworpen. De rechthoekige lamellen sluiten perfect op elkaar aan en het mechanisme is bijna niet te zien! Ze zijn in verschillende breedtes te krijgen en iedere breedte zorgt voor een unieke lichtinval. De shutters geven een luxe en elegante uitstraling en zijn beschikbaar voor vrijwel iedere woonruimte. Zo kun je ze voor veel verschillende raamvormen bestellen, maar kunnen ze ook voor deuren of zelfs als roomdivider ingezet worden!

2. Duette raamdecoratie

Wil je mooie raamdecoratie die ook nog eens specifiek voor isolatie ontworpen is? De Duette raamdecoratie heeft een warmte regulerende eigenschap. Ze zijn gemaakt van een dubbele stof, welke samen een honingraatstructuur creëren. Dit zorgt ervoor dat de lucht tussen de lagen stof vastgehouden wordt en er op deze manier een isolerende laag ontstaat. Zo blijft het huis in de zomermaanden lekker koel en in de winter juist lekker warm!

3. Reflecterende rolgordijnen

Wist je dat er ook speciale warmtewerende stoffen bestaan? Zo bevatten warmtewerende rolgordijnen een speciale coating die ervoor zorgt dat de warmte van de zon gereflecteerd wordt. Daarnaast zijn er ook rolgordijnen te vinden die een gekleurde voorkant, maar een gemetalliseerde of witte, warmtewerende laag aan de achterkant hebben (ideaal voor ramen die op het zuiden gericht zijn!). Op deze manier kies je eenvoudig voor raamdecoratie die bij je woonstijl past, maar tegelijkertijd een praktisch doel dient.

4. Screendoeken

Daarnaast zijn er ook nog speciale screendoeken te vinden welke het licht filteren en de warmte buiten houden. De donkere kleur van een screendoek reflecteert het zonlicht en zorgt er zo voor dat het binnen lekker koel blijft.

5. Verduisterende rolgordijnen

Wie kinderen heeft, weet vast wel hoe handig verduisterende rolgordijnen kunnen zijn om een goede nachtrust te bevorderen. Maar wist je dat verduisterende rolgordijnen ook voor een minder warme woning zorgen? Het licht (en dus de warmte) heeft minder kans om de woning binnen te komen, wat er natuurlijk positief bijdraagt aan de temperatuur binnenshuis!

Gerelateerde artikelen