Stacaravan als mancave in je tuin

Een stacaravan kan je makkelijk ombouwen tot een geweldige mancave zijn. Een plek om te relaxen en te genieten van de rust en stilte. Of juist een plek om te sporten? Of ben je iemand die op zoek is naar een eigen ruimte om te ontspannen en plezier te hebben met vrienden? Een stacaravan kan hiervoor de perfecte oplossing bieden. Hier vind je tips en inspiratie voor het inrichten van jouw eigen mancave.

Waar begin je?

Het inrichten van een stacaravan als mancave begint met het kiezen van de juiste stacaravan. Deze kunnen zelfs op maat gemaakt worden. Vervolgens gaat het om het bepalen van de functie van de ruimte. Wil je een ruimte om te gamen, films te kijken, te relaxen of om vrienden te ontvangen? Het antwoord op deze vraag zal helpen bij het bepalen van de benodigde meubels en accessoires. Het is belangrijk om meubels te kiezen die functioneel zijn en passen bij de stijl van de ruimte.

Een comfortabele bank of stoelen zijn natuurlijk van groot belang voor ontspanning. Overweeg om een bar te installeren, als je vaak vrienden ontvangt. Hier kan je ze een drankje aanbieden of eventueel een hapje eten. Verlichting is een ander belangrijk aspect. Wanneer je veel alleen te vinden zal zijn in de mancave, kan je overwegen om licht te installeren waarbij je goed kunt lezen of andere hobby’s kunt uitoefenen. Wanneer je veel gasten zult ontvangen, is sfeerverlichting van essentieel belang.

Inspiratie opdoen

Overal is inspiratie te vinden voor het inrichten van jouw stacaravan mancave. Online zijn er verschillende websites en blogs die zich richten op mancaves, waar je inspiratie kan opdoen en ideeën kan vinden. Pinterest en Instagram zijn ook goede plekken om inspiratie op te doen. Je kan er allerlei verschillende interieur stijlen vinden en op die manier jouw droom mancave samenstellen. Ga je voor een game-mancave? Denk dan bijvoorbeeld aan decoratie in de vorm van games of game consoles. Ga je voor een ouderwetse ‘sigarenkamer’ look? Denk dan aan een mooie chesterfield bank.

Wat zet je erin?

Een mancave moet worden gevuld met items die passen bij jouw persoonlijkheid en natuurlijk bij de functie van de ruimte. Als je een echte gamer bent, is het installeren van jouw favoriete game console (Xbox, Playstation) en televisie of monitor een must. Een biljarttafel, dartbord of tafelvoetbal kan ook een geweldige toevoeging zijn. Wanneer je een mancave bouwt om lekker te relaxen kan een comfortabele stoel of bank met een televisie of stereo-installatie een perfecte optie zijn. Een bar kan ook dienen als een plek om te ontspannen en elkaar te ontmoeten.

Wat kan je er doen?

Er zijn tal van activiteiten die perfect passen bij een mancave. Naast gamen, films kijken en ontspannen, is het ook leuk om te koken en te barbecueën. Om de mancave af te maken, kan het installeren van een buitenkeuken of grill een fantastische toevoeging zijn, zodat je samen met vrienden heerlijke maaltijden kan bereiden.

Een andere leuke activiteit is sporten. Het creëren van een eigen sportruimte is niet moeilijk. Een aantal opties zijn: een boksbal, fitnessapparatuur of zelfs een basketbalnet. Tweedehands is er veel te vinden om de kosten te drukken.

Met de juiste inrichting en accessoires tover je een stacaravan om tot de ultieme mancave. Laat je inspireren en maak van jouw stacaravan een plek waar je optimaal kunt genieten van alles wat het leven te bieden heeft.

 

 

Gerelateerde artikelen