Tips tegen vocht in de kelder

Wil je overmatige vochtvorming in je kelder tegengaan? Dan is het slim om rigoureuze maatregelen te nemen om dit te bereiken. Vochtoverlast die veroorzaakt wordt door niet goed afgedichte kelders is in Nederland namelijk een groot probleem. Zeker in oudere woningen, die voor de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd (zoals grachtenpanden en panden in oude historische panden in oude binnensteden als Leiden, Delft en Gouda), is een te vochtige kelder vaak een groot probleem. Een probleem waar veel huiseigenaren zich geen raad mee weten en zich, ook dat komt veel voor, toch een beetje voor schamen. Gelukkig is er met het inschakelen van een specialist als Alpha Vochttechniek behoorlijk wat te doen tegen schimmelvorming in je woning. Maar wat precies? Hoe kun je op een efficiƫnte manier de schimmel in jouw badkamer, keuken en /of bedrijfspand aanpakken? In dit blog hoor je er veel over. De beste adviezen tegen overmatige vocht vanuit de kelder hebben we in dit artikel voor je verzameld.

Laat je kelder afdichten bij optrekkend vocht

Veel te vochtige kelders leiden tot optrekkend vocht in de ruimte erboven. Dit kan op termijn erg nare gevolgen hebben. Daarom is het verstandig je kelder te laten dichten door een expert als Alpha Vochttechniek. Grijp je niet in door een specialist als Alpha Vochttechniek je kelder te laten dichten, dan ontstaan er vervelende problemen. Denk hierbij aan vocht onderaan de muren beneden, waardoor het behang of de verf van de muur afbladdert. Ook ontstaan er bij een te vochtige kelder met optrekkend vocht na een tijd schimmelvlekken op de muur. Deze zien er niet alleen lelijk uit, maar kunnen ook gaan stinken, ongedierte aantrekken en zorgen voor een ongezonde atmosfeer in huis. Hoog tijd dus om bij natte plekken op de ondermuur je kelder te laten aanpakken door een ervaren en betrouwbaar vochtbestrijdingsbedrijf!

Een betere ventilatie doet wonderen

Een slechte ventilatie in de kelder is vaak een belangrijke oorzaak voor vocht in de kelder. Laat je ventilatiesysteem daarom goed nakijken door een specialist en eventueel vernieuwen of repareren!

Of heb je last van lekkage?

Ten slotte kan het zijn dat er sprake is van een lekkage in een van de leidingen in of rond de kelder. Zeker als je te maken hebt met veel vochtoverlast in de kelderruimte, kan dit de oorzaak van de problemen zijn. Een vochtbestrijding bedrijf een inspectie laten doen in je kelder geeft snel duidelijk wat de oorzaak van het vochtprobleem is.

Gerelateerde artikelen