Weer verliefd worden op je dakterras? Dat doe je met deze 3 stappen

Destijds was het dakterras dé overwegende factor om voor dit huis te gaan. Het is dan ook je favoriete aspect van je huis/appartement. Maar op één of andere manier wordt je er toch niet meer zo gelukkig van als je vroeger deed. Hoewel de zon nog steeds schijnt en je planten in de bloei staan, er moet verandering komen op je dakterras. Dat komt goed uit, want in deze blog staan 3 stappen waarmee jij opnieuw verliefd kan worden op je dakterras.

1. Vernieuw je tuinset

Je ziet vaak dat dat dakterrassen uit veel rechte lijnen en hoekige vormen bestaat. Dit kan voor jou een reden zijn dat jouw dakterras een beetje vlak aanvoelt. Daar hebben wij de perfecte oplossing voor: een ronde tuintafel. Met een ronde tuintafel breek jij deze rechte lijnen en maak je het gelijk een stuk gezelliger. Wil jij graag een ronde tuintafel, schaf die dan aan bij ikwiltuinmeubelen.nl. Hier heb je namelijk hoogstaande tuintafels voor een goede prijs! Een ronde tuintafel neemt overigens nog meer voordelen met zich mee. Omdat de tafel geen hoeken heeft, kan er makkelijk een extra stoel hier en daar aangeschoven worden. Ook hoeft er niemand zich ‘op te offeren’ om aan het ongezellige plekje te gaan zitten. Je zit namelijk allemaal naast elkaar. Zo wordt het barbecueën nog gezelliger!

2. Voeg accessoires toe

Eigenlijk werken accessoires net zoals binnen altijd goed. Denk bijvoorbeeld aan een buiten vloerkleed. Dit geeft je namelijk echt het gevoel alsof je een buitenkamer hebt. Bovendien is dit ook vaak nog lekker zacht voor de voeten. Wel zo lekker! Geef daarnaast je loungehoek een extra boost met een heuse kussen verzameling. Door wat kleurrijke kussens te plaatsen op je bank en stoelen oogt je dakterras gelijk ontzettend vrolijk en stijlvol. Als laatst is het plaatsen van een poef ook lekker speels. Altijd goed!

3. Maak het af met planten

Om weer verliefd te worden op je dakterras is het gebruik van planten van absolute noodzaak. Planten zijn namelijk een ontzettend grote sfeerbepaler. Met veel planten creëer je bovendien al snel je eigen oase. Een oase waar jij eens even lekker tot rust kan komen. Wist je trouwens dat planten helpen bij een goede gemoedstoestand? Het kijken naar natuur heeft namelijk een ontspannende werking op ons brein. Hoe tof is dat? Dat lijkt ons al reden genoeg om zoveel mogelijk planten op je dakterras te plaatsen! Maar voor welke planten ga je dan? Wij raden een klimplant aan, hiermee creëer je namelijk naast een echt tuin gevoel ook nog eens een hoop privacy.

Met deze 3 stappen haal jij gegarandeerd alles uit je nieuwe gestylde dakterras. Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ermee doet!

 

Gerelateerde artikelen