Tips voor een betere slaapervaring

Een goede nachtrust is van groot belang voor iedereen. Na een goede nacht slapen ben je productiever, energieker en over het algemeen een stuk gezelliger. Wil je ook beter slapen en jouw nachtrust optimaliseren? Lees dan de volgende tips voor een betere slaapervaring.

Een goed matras

Een betere slaapervaring begint bij een goed matras. Zeker wanneer jij moeite hebt met in slaap komen of lichamelijke klachten hebt, is een goed matras noodzakelijk. Kies bijvoorbeeld voor een Una Matras. Dit matras biedt voldoende ondersteuning, maar is ook nog eens ontzettend zacht om op te liggen. Een Una Matras heeft aanpasbaar comfort en komt in alle soorten en maten. Geniet automatisch van een betere nachtrust, door de hotelervaring van een goed matras van Una.

Rust voor het slapengaan

Zorg dat je tot rust komt, voordat je gaat slapen. Vermijd het gebruik van jouw telefoon en vermijd felle schermen voordat je gaat slapen. Je kunt beter een boek lezen voordat je gaat slapen, dan nog uren op social media scrollen. Heb je moeite met ontspannen? Dan is het aan te raden om voor het slapen te gaan douchen of een bad te nemen. Zo wordt je vanzelf al rustiger en stap je ontspannen het bed in. Jouw slaapkamer verduisteren is tevens ook een goede tip om goed in slaap te kunnen vallen. Zorg er dus voor dat het extra donker is.

De juiste geuren

Wist je dat specifieke geuren ontspannend kunnen werken en de slaap kunnen bevorderen? Je kunt een geurdispenser, geurkaarsen of een kamerspray gebruiken om de kamer een extra fijne ambiance te geven. Geuren als lotus, lavendel, pepermunt en katoen blijken superieur te zijn om van tot rust te komen. Het is ook een optie om verse of gedroogde lavendel in je kussen te leggen. Zo geniet je van een rustgevende geur, wanneer je gaat slapen.

Opgeruimd staat netjes

Wist je dat fysieke rommel ook voor mentale rommel kan zorgen? Het geeft een fijn gevoel om te gaan slapen in een opgeruimde slaapkamer. Zorg er daarom voor dat jouw slaapkamer er piekfijn uitziet, voordat je naar bed gaat. Ruim kleding op, stof de vensterbanken en leg eventueel en net opgevouwen outfit voor morgen al klaar.

Beter slapen? Dat heb je zelf in de hand. Maak gebruik van de bovenstaande tips voor een betere ervaring en schaf een goed matras aan, zorg voor een ontspannen setting en vermijd felle schermen voordat je naar bed gaat. Zo sta jij iedere morgen vol energie op na een heerlijke nacht slapen.

Gerelateerde artikelen