Tips voor het creëren van je eigen wellness tuin

Wil jij graag een wellness tuin creëren, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan komen de onderstaande tips goed van pas. We helpen je op weg met het uitzoeken van de juiste materialen, planten en wellness elementen. Zo maak jij een prachtige tuin waar je helemaal tot rust kunt komen!

Tip 1. Zorg voor voldoende privacy

Het maakt niet uit hoe groot, klein, luxueus of simpel jouw wellness tuin wordt. Het is altijd belangrijk om voldoende privacy te hebben. Je kunt pas echt goed tot rust komen als je je niet bekeken voelt. Zet daarom een goede schutting in de tuin, maak gebruik van hoge struiken of planten en creëer verschillende afgeschermde zones. Een houten overkapping is ook altijd een mooie toevoeging aan de tuin.

Tip 2. Schaf een buitensauna aan

Als je het écht goed wil aanpakken, voeg je natuurlijk een buitensauna toe. Dit brengt direct een wellness gevoel in de tuin. Kijk eens naar een traditionele Finse sauna of een karakteristieke Barrel sauna met ronde vorm. Je kunt hier het hele jaar door gebruik van maken. Het is bijvoorbeeld magisch om in jouw privé sauna te zitten terwijl het buiten sneeuwt.

Tip 3. Overweeg het plaatsen van een hottub

Een hottub of een bubbelbad is een mooie toevoeging aan een buitensauna. Je kunt jouw wellness moment bijvoorbeeld beginnen in de hete sauna, vervolgens goed afkoelen in de tuin (wellicht onder een koude buitendouche) en daarna helemaal tot rust komen in het warme water.

Tip 4. Voeg geurende tuinplanten toe

In een wellness centrum wordt gebruik gemaakt van rustgevende geuren. Je kunt natuurlijk een lekkere olie gebruiken in de sauna, maar het is ook mogelijk om de tuin zelf heerlijk te laten ruiken. Voeg hiervoor een aantal geurende tuinplanten toe. Denk aan lavendel, jasmijn, rozen of een zogenaamde geurgeranium.

Tip 5. Maak gebruik van natuurlijke materialen

Besteed tot slot aandacht aan de rustgevende uitstraling. Je brengt gemakkelijk een ontspannen sfeer in de tuin met natuurlijke materialen. Vooral hout en steen werken erg goed. Kies daarom voor een tuinset van hout of met een onderhoudsvriendelijke houtlook. Ook een houten sauna zorgt al voor een warme uitstraling. Laat daarnaast een terras aanleggen van keramische tegels of creëer een kronkelend looppad van natuurstenen met organische vormen. Ook subtiele accessoires van hout of steen kunnen bijdragen aan de wellness look.

Heb je al een duidelijk beeld van jouw perfecte wellness tuin gekregen?

Gerelateerde artikelen