Steeds meer consumenten kiezen voor een strakke gietvloer in huis

De populariteit van het gebruik van een gietvloer met betonlook in woningen is de afgelopen jaren flink toegenomen. Overigens wordt dit type vloer niet alleen in huis gebruikt; ook in veel winkel- en bedrijfspanden kiest men voor een duurzame en sterke gietvloer. De vloer is erg slijtvast en geeft ruimtes een industrieel karakter. De slijtvastheid van de vloer maakt dat je er jaren plezier van zal hebben. Heb jij dit type vloer al eens overwogen? Het is een goed alternatief voor de laminaat-, marmoleum- of bijvoorbeeld pvc vloer. Het fijne aan een gietvloer is dat deze goed te combineren valt met vloerverwarming. Het voorkomt dat je de dag met koude voeten begint!

Gietvloer komt in verschillende ruimtes van pas

Je kunt de gietvloer in de basis door de hele woning gebruiken. Veel mensen kiezen er echter voor, specifieke delen van de woning te voorzien van een gietvloer. Denk bijvoorbeeld aan de gang, de bijkeuken en de keuken. Hier is de kans op schade aan een houten vloer relatief groot, door het vocht wat op de vloer terecht kan komen. Je wilt kringen in een nieuwe houten vloer voorkomen. Ook een gietvloer in de badkamer gebruiken is populair. Het is een goed alternatief voor de klassieke, betegelde vloer. Een gietvloer met betonlook past goed bij de laatste trends, waarbij men voor donkergrijs of zwart kiest als kleuren voor de badkamer.

Keuze uit verschillende afwerkingen bij een gietvloer

Bij de keuze voor een gietvloer kun je kiezen uit verschillende soorten afwerkingen. Het maakt dat je vrijwel zeker een type afwerking vindt, die goed past bij je persoonlijke smaak. Kies je voor een donkere toplaag, of krijgt een lichte kleur de voorkeur? Zoals reeds genoemd werd, geeft een gietvloer ruimtes een industriƫle look. De vloer valt goed te combineren met een aantal grote kamerplanten of bijvoorbeeld robuuste houten kasten. Ook een houten eettafel met een robuust zwart onderstel staat prachtig op een gietvloer. Kijk eens op internet, om inspiratie op te doen voor de gietvloer in je eigen woning.

Voordelen van de keuze voor een gietvloer

Reeds werden een aantal voorbeelden van de voordelen van een gietvloer genoemd. Zo is de vloer slijtvast, wat een gietvloer een duurzame optie maakt. Daarbij is een gietvloer volledig waterdicht. Het is een van de redenen die mensen doet laten besluiten de gietvloer in de badkamer en keuken te gebruiken. Ook handig hieraan: de vloer is heel eenvoudig schoon te houden. Je kunt de vloer met een vochtige dweil afnemen en deze regelmatig zuigen. Het ontbreken van naden in de vloer voorkomt dat er hierbij vuil achterblijft. Zeker bij houten vloeren zal er na verloop van tijd steeds meer vuil tussen de naden van de vloer zitten. Het is nauwelijks te voorkomen.

Gerelateerde artikelen