Toenemende populariteit van zonnepanelen huren

Het opwekken van duurzame energie is enorm populair momenteel. De overheid stimuleert burgers over te gaan op meer groene energie, bijvoorbeeld verkregen via wind of zon. Deze milieuvriendelijke vormen van energieopwekking zijn altijd voorradig in tegenstelling tot meer traditionele bronnen. Vandaar dat de populariteit van zonnepanelen de afgelopen jaren enorm is gestegen. Tegenwoordig bestaat niet alleen de mogelijkheid om zonnepanelen te kopen. Ook het huren van zonnepanelen is een reƫle optie geworden. Wat zijn de voordelen van zonnepanelen huren?

Geen hoge investeringskosten

Een direct aanschaf van zonnepanelen vraagt vaak een forse investering. Afhankelijk van het aantal panelen dat je aanschaft, moet je denken aan duizenden euro’s. Deze investeringskosten worden gemiddeld in zeven tot negen jaar weer terugverdiend middels de opbrengst van de zonnepanelen. Dit is afhankelijk van de ligging van zonnepanelen en de mate waarin zij zon kunnen opvangen. Wanneer je een offerte vraagt bij een bedrijf voor het plaatsen van zonnepanelen, zullen zij je hierin adviseren. Er wordt gekeken naar hoeveel panelen kun je kwijt op een bepaalde plek en hoeveel is het geschatte rendement op basis van de ligging. Bij het huren van zonnepanelen zal hier ook naar worden gekeken, maar zijn de investeringskosten voor de verhurende partij. Dat scheelt een hoop geld vooraf. Je hoeft hierdoor op kort termijn dus niet direct een grote investering te doen.

Geen onderhoudskosten

Zonnepanelen worden over het algemeen voor een langdurige periode geplaatst. Het vereiste onderhoud aan zonnepanelen is relatief beperkt. Door de schuine ligging en het materiaal waar de panelen van gemaakt zijn, hecht zich niet veel vuil. Dat neemt niet weg dat ook deze materialen wel enig onderhoud nodig hebben. Je kunt hierbij denken aan eens per twee jaar een technisch onderhoud en een grote schoonmaakbeurt. Wanneer je zonnepanelen huurt, worden deze kosten gedekt door de verhuurder. Dit geldt ook voor eventuele reparaties.

Geen kosten voor de verzekering van de zonnepanelen

Wanneer je eigenaar van een woning bent, vallen zonnepanelen onder je opstalverzekering. Bij huurders wordt dit door de inboedelverzekering gedekt. Een verzekering is belangrijk, omdat er mogelijk schade aan de zonnepanelen kan ontstaan die tot veel kosten leidt. Bij het huren van zonnepanelen is ook de verzekering geregeld via de verhuurder. Ook hiervoor hoef je dus geen extra kosten te maken!

Monitoring van het systeem

Tot slot is het van belang om regelmatig in de gaten te houden of de zonnepanelen wel de opbrengst zoals verwacht leveren. Dit is een teken dat ze goed werken. De verhuurder van de panelen houdt dit voor je in de gaten. Zelf heb je er werkelijk geen omkijken naar!

Bron: Solease

Gerelateerde artikelen