Zwarte deurkrukken toevoegen in huis

Kiezen voor zwarte deurkrukken in huis is een gewaagde stap. Je brengt meteen een zeer grote eyecatcher in je woning. Welke zwarte deurkrukken voor in huis bestaan er zoal en welke kies jij? Laat je inspireren door dit artikel!

Diverse soorten zwarte deurkrukken

Om te beginnen bestaan er zwarte deurkrukken met een moderne vormgeving. Rechte lijnen zijn de kenmerken van moderne deurkrukken. Als je kiest voor ronde vormen, kies ze dan vooral strak. Deurkrukken met krullen en versieringen zijn uit den boze voor moderne woningen. Voor moderne woningen mag je gerust ook kunststof deurkrukken kiezen. Veel van deze stoere strakke zwarte deurkrukken passen ook perfect in een industrieel pand. Maar kies dan metaal als materiaal. Hier gaan ze goed bij bijvoorbeeld je zwart metalen raamkozijnen. Voor een vintage woning mag je gerust wat meer franjes aan je deurkrukken kiezen. Een greep met groeven of een combinatie tussen zwart en rvs zijn hier op hun plek. In landelijke woningen zal men eerder kiezen voor zeer donker grijs, maar zwart kan ook nog wel net. Gietijzeren deurkrukken zijn perfect voor je landelijke interieur.

Welke zwarte deurkruk kies jij?

Bovenstaande zijn algemene regeltjes om je zwarte deurkrukken te laten aansluiten bij je interieur. Uiteraard kies jij zelf je eigen stijl. Ook het soort deurkruk bepaalt de uitstraling van je deur en van je volledige interieur. De gewone vorm van deurkruk is de stevige handgreep. Daarnaast kun je ook kiezen voor een deurknop: rond of ovaalvormig bijvoorbeeld. Modernere versies zijn soms ook vierkant. Deze knop draai je om de deur te openen. Of wat dacht je van een retro T-vormige knop? Elk van deze vormen heeft zijn eigen uitstraling.

Je zwarte deurkrukken integreren in je woning

Zwarte deurkrukken vallen op, daar kun je niet omheen. Stel je even voor: een hoofdzakelijk witte kamer met daarbij zwarte deurkrukken. Stel je dan anderzijds voor: zwarte deurkrukken op zwarte deuren in een kamer waar nog vele andere zwarte elementen in voorkomen: zwarte muren, zwarte vloer of zwarte kasten bijvoorbeeld. Je merkt het al, ook de omgeving speelt een grote rol bij de integratie van je zwarte deurkrukken.

Ook deurbeslag is belangrijk

Naast je zwarte deurkruk is ook je deurbeslag belangrijk. Denk hierbij aan deurplaten, rozetten voor het sleutelgat en uiteraard ook je scharnieren. Kies je enkel een zwarte deurkruk of kies je al je deurbeslag in zwart? Ook dit maakt deel uit van de styling. Bepaal zorgvuldig hoever jij wilt gaan met de kleur zwart in je woning. Deurkrukken spelen hierin een belangrijk rol.

Bron: Weijntjes.nl

Gerelateerde artikelen