Top 5 beste interieurtips voor echte wijnliefhebbers!

Ben je op zoek naar leuke ideeën om je woonkamer in een nieuw jasje te steken? Of wil je graag wat inspiratie opdoen om je living een make-over te geven? In dit artikel geven we je enkele interieurtips mee voor de echte wijnliefhebbers onder ons! Zo kun je je woonkamer of living op een leuke en ‘wijn vriendelijk’ manier aankleden!

1. Wijnbewaarkast niet alleen mooi, maar ook handig!

Wil je graag een mooie nieuwe kast in je living, maar wens je tegelijk ook voor functionaliteit te gaan? Dan is een wijnbewaarkast kopen misschien wel iets voor je! Niet alleen heb je op die manier een prachtig mooie kast, maar bewaar je bovendien je wijn ook nog eens op de juiste manier.

Door je wijn in een wijnbewaarkast te bewaren zorg je er bovendien voor dat je wijn op de juiste manier wordt bewaard. Je kunt namelijk de exacte klimaat omstandigheden van je kast aanpassen, zoals de temperatuur en de luchtvochtigheid. Een ideaal meubelstuk voor in je nieuwe interieur!

2. Salontafel van kurk voor zij die graag creatief zijn.

Ben je een beetje creatief ingesteld en knutsel je wel al eens graag? Dan is het misschien wel een leuk idee om een eigen salontafel te maken van kurken. Op die manier kun je je eigen unieke en authentieke salontafel samenstellen. Dit is een leuk knutselidee voor een saaie zondagmiddag.

Natuurlijk moet je eerst een aantal kurken hebben voor je aan je tafel kan beginnen. Je kunt eenvoudig op het internet enkele kurken bestellen. Op die manier hoef je niet eerst al je wijn op te drinken voor je aan je salontafel begint te knutselen. .

3. Een wijnkaraf als pronkstuk in je living

Natuurlijk mag een wijnkaraf niet ontbreken in je living. Een mooie wijnkaraf straalt klasse en elegantie uit. Op die manier kun je al je vrienden die langskomen imponeren met je mooie nieuwe wijnkaraf. Op het internet vind je wijnkaraffen in alle vormen en maten.

Zorg ervoor bij het kopen van een karaf dat deze geschikt is voor je wijn en dat deze kan ademen. Zo zorg je ervoor dat je wijn beter smaakt!

4. Wijnrek om je flessen in uit te stallen

Nog zo een item dat niet mag ontbreken in je interieur! Een wijnrek staat mooi in je living en is ook een uitstekende manier om enkele wijnflessen in te bewaren. Probeer je wijnrek echter steeds op een plek te zetten waar niet te veel licht schijnt en waar er de minste trillingen zijn. Op die manier blijft je wijn namelijk het best bewaard.

Natuurlijk kun je ook steeds je wijn bewaren in de wijn koelkast. Op die manier hoef je geen rekening te houden met zaken zoals licht, luchtvochtigheid en trillingen.

5. Wijnpaal als nieuwe manier voor je wijn te bewaren

Wil je graag wat extra plaats besparen en vind je een klassiek wijnrek maar niets? Dan kun je proberen om een wijnpaal te plaatsen in je keuken of living. Ook hier geldt weer de regel om deze niet in het licht te plaatsen en liefst in een omgeving waar er minder trillingen zijn.

Gerelateerde artikelen