Handige tips voor het inrichten van je kledingkast

Heb je onlangs een nieuwe kledingkast aangeschaft, dan is het tijd om na te denken over de inrichting. Het inrichten van een kledingkast is op verschillende manieren mogelijk. Om het overzicht te houden en om al je kledingitems netjes op te bergen, is het goed om te weten hoe je dat aanpakt. Wij helpen je op weg en zetten hieronder een aantal handige tips voor het inrichten van je kledingkast op een rij!

Kijk kritisch naar je kleding

Heb je kledingstukken die je al een paar jaar niet draagt? Dan is het natuurlijk mogelijk om die weer toe te voegen aan je kledingkast, maar het is wel zonde van de ruimte. Kijk daarom van tevoren kritisch naar de kleding die je hebt. Kledingitems die je al jaren niet meer draagt, kun je beter verkopen of weggooien. Verzamel de kledingstukken die je absoluut in je nieuwe kledingkast wilt opnemen, zodat je daar een duidelijk beeld van hebt.

Bedenk ook wat je eventueel nog wilt kopen voordat je begint met de inrichting van je kledingkast. Heb je nog nieuwe sokken, nieuwe corrigerend body of nieuwe T-shirts of jurkjes nodig? Dan is het een mogelijkheid om die eerst aan te schaffen, zodat je garderobe compleet is en alles goed in te delen is.

Hangen of vouwen

Als je een goed beeld hebt van de kledingstukken voor in je garderobe, is het slim om te bedenken welke items je gaat hangen en welke je gaat vouwen. Belangrijk daarbij is om kleding die snel kreukt op te hangen. Denk daarbij aan kleding als jurken, blazers, blouses of pantalons. Andere kledingitems zijn weer beter om op te vouwen. Dat zijn kledingstukken als truien, T-shirts, hemdjes of jeans. Wil je kleding netjes ophangen, dan zijn een kledingroede, kledinghangers en broekhangers een aanrader om te hebben. Voor de opgevouwen kleding is het goed om legplanken of lades te installeren.

Gebruik de hoogte

Een handige tip voor het inrichten van je kledingkast, is de hoogte gebruiken. Probeer haast iedere centimeter te benutten, zodat je weinig loze ruimte hebt. De ruimtes bovenin je kast kun je bijvoorbeeld goed gebruiken voor kledingstukken voor een ander seizoen.

Op categorie of kleur ordenen

Wil je niet elke keer lang voor de kledingkast staan omdat je iets niet kunt vinden? Dan is het een aanrader om je kledingstukken op categorie of kleur te ordenen. Doe je dat, dan weet je waar je moet zoeken. Daarnaast zorgt het voor een overzichtelijke, strakke garderobe. Het beste is om te beginnen met de donkere kleding, om daarna naar de lichtere kleding toe te werken.

Gebruik opbergmanden

Om je kledingkast netjes en overzichtelijk te houden, is het handig om gebruik te maken van opbergmanden. Met zulke mandjes is het mogelijk om eenvoudig onderscheid te maken tussen spullen in je garderobe. Opbergmanden zijn bijvoorbeeld ideaal voor het opbergen van je ondergoed, shapewear, sokken, badkleding, riemen en panty’s. Door opbergmanden te gebruiken in je kledingkast, zorg je voor een praktische indeling. Je vindt alles op die manier binnen no time terug.

Met deze handige tips lukt het je om je kledingkast netjes en overzichtelijk in te richten. Hoe beter de inrichting, hoe makkelijker je items terugvindt en hoe minder lang je voor de kast hoeft te staan!

Gerelateerde artikelen