Plaids: functioneel en stijlvol!

Soms is er niets heerlijker dan lekker wegdromen op de bank, na een hectische werkdag of op een zaterdagmiddag bijvoorbeeld. Een groot plaid maakt het dan helemaal compleet! Zo’n plaid is niet alleen maar warm, maar geeft ook veel sfeer. In woonwinkels zie je tegenwoordig ook steeds meer plaids en kleedjes, speciaal om over een bank, fauteuil of stoel te draperen. In dit artikel vertellen je daarom alles over plaids en grote kleden!

Wat is een plaid?

Een plaid is eigenlijk synoniem voor deken of kleed. Wel heeft het een iets andere functie dan een deken voor in bed, want een plaid is niet je “hoofd”-deken, maar meer een dekentje voor erbij. Een plaid hoef je dan ook niet in combinatie met een overtrek of hoes te gebruiken. Ook worden ze van allerlei materialen en in heel veel kleuren gemaakt. Je kunt dus altijd een mooi exemplaar kiezen dat bij jouw bank past!

Fleece plaid: zacht en warm

Fleece plaids zijn perfect als je op zoek bent naar een heerlijk warm dekentje. Daarnaast is fleece ook nog eens lekker zacht en zorgen ze dus al snel voor een knusse sfeer op de bank!

Grijs plaid: tijdloze keuze

Kies voor grijze plaids als je geen specifieke voorkeur voor een bepaalde kleur of materiaal hebt. Deze staan namelijk mooi bij vrijwel alle interieurstijlen en matcht goed bij heel veel kleuren. Een veilige en tijdloze keuze dus!

Wollen plaid: aaibaar

Wollen plaids zijn zo aaibaar dat het net lijkt alsof je met een schaapje ligt te knuffelen. Ook is wol natuurlijk heerlijk warm en geeft het meteen veel sfeer in de woonkamer. Kies voor wollen plaids in natuurtinten voor een extra zachte uitstraling.

Wit plaid: stijlvol

Witte plaids geven een knusse en uitnodigende sfeer en zijn in verschillende materialen verkrijgbaar, zoals katoen of wol. Natuurlijk moet je dan niet voor spierwit kiezen, want vlekken worden dan wel erg snel zichtbaar. Ga eerder richting gebroken wit, crème of beige voor een stijlvolle en chique uitstraling.

Tips om een plaid als stralend middelpunt van de bank te gebruiken

Ben jij er al uit welk type plaid je gaat? Een plaid ligt vaak nogal prominent op de bank, dus is het belangrijk dat je het een beetje strategisch neerzet. Daarom geven we hieronder nog enkele tips om te zorgen dat jouw plaid een mooi plekje krijgt!

  • Leg het plaid een beetje speels neer, bijvoorbeeld over een leuning.
  • Vouw het plaid netjes op en leg hem over de rand van de bank.
  • Wil je de plaid niet op of over de bank leggen? Zorg er dan voor dat je een leuke mand of kistje hebt om hem erin te doen. Voor een extra speels effect laat je het plaid een stukje uitsteken.
  • Een plaid kan ook over een fauteuil of stoel gelegd worden.
  • Plaids kunnen ook prima buiten in de tuin gebruikt worden. Als het ‘s avonds een beetje af begint te koelen is er niets fijners dan onder een plaid te kruipen!

Gerelateerde artikelen