Vier tips voor een strak ingerichte woonkamer

Tegenwoordig willen steeds meer mensen een strakke en moderne inrichting voor hun huis. Dit gaat vaak gepaard met minimalisme en eenvoudige kleurencombinaties. De woonkamer staat niet meer volgepropt met allemaal meubels en prullaria, maar eenvoud en rust maken je interieur strak en modern. Als jij ook graag je inrichting strakker en moderner wilt, dan kunnen onderstaande tips je hier een handje bij helpen.

Waarom zou je van interieur veranderen?

Je leefomgeving kan veel invloed op je hebben. Een druk en rommelig huis, kan je ook een beetje druk en opgejaagd gevoel bezorgen. Door juist te kiezen voor een strak en modern interieur breng je rust en kalmte in je huis. En dat heeft op veel mensen een positief effect. Na een drukke en hectische dag op je werk is het heel fijn om thuis te komen in een huis waar je weer tot jezelf kunt komen. Als je hier wel iets voor voelt is dit dan ook een uitstekende reden om over te stappen naar een strakker interieur.

Strakke lijnen geven rust

Omdat een modern en strak ingericht huis geen overdaad aan meubels heeft, is het belangrijk om de juiste meubelstukken uit te kiezen die mogen pronken in je kamer. Strakke lijnen geven rust aan een meubelstuk en daarom zie je dit ook veel terug in moderne interieurs. Een vierkante tafel past bijvoorbeeld veel beter in een strakke inrichting dan een ronde tafel. Er is voldoende keus in meubels met strakke vormgeving die een aanvulling kunnen zijn in je huis.

Maak de juiste keuze qua vloer

Onderschat niet hoe belangrijk het is welke vloer je in je huis hebt liggen. Dit is heel bepalend voor het eindresultaat van je interieur. Bekijk goed wat er allemaal te koop is en wat je zelf mooi vindt. En laat je vervolgens  adviseren door een expert als je een keuze gemaakt hebt. In een strak interieur komt een PVC vloer of een gietvloer het beste tot zijn recht. Een bijkomend voordeel is dat deze vloeren erg onderhoudsvriendelijk zijn en vele jaren mee gaan. Mocht je toch een beetje de warme uitstraling missen bij dit soort materiaal, kies dan voor een modern ogende houten vloer. De kleur van je vloer is ook meteen de basis van de rest van je inrichting. Wil je meer weten over de mogelijkheden en welke vloer het beste bij jou past? Neem dan een kijkje op de website van G-vloeren.

Maak je interieur af met kleur

Dat je nu over wilt stappen naar een strak en modern interieur, wil natuurlijk niet zeggen dat je helemaal geen kleur terug gaat vinden in je huis. Vaak wordt gedacht dat de kleuren zwart, wit en grijs de overhand hebben in deze stijl, maar niets is minder waar. Wel is het slim om 1 basiskleur te gebruiken, bijvoorbeeld zwart, en die dan overal weer terug te laten komen. Door veel met natuurlijke kleuren en materialen te werken, creëer je rust en ruimte in je huis. Harde, schreeuwerige kleuren werken juist averechts.

Minimalisme

In een interieur waar minimalisme de boventoon voert, staan alleen de meest noodzakelijke spullen en straalt je huis rust en sereniteit uit. Dus kijk eens kritisch om je heen als je in je woonkamer staat en begin met spullen weggooien en opruimen. Dat is de eerste stap naar je nieuwe interieur!

Gerelateerde artikelen