Klussen tijdens de coronacrisis

Klussen is nog nooit zo populair geweest als de laatste 1,5 jaar. In maart 2020, toen we te maken kregen met het coronavirus, begon Nederland massaal te klussen. De bouwmarkten hebben nog nooit zoveel gereedschap en klusspullen verkocht. Ook de doe-het-zelfzaken zagen een behoorlijke stijging in hun omzet. Veel mensen hebben ervoor gekozen om in coronatijd het huis of de tuin te verbouwen. Sinds het begin van de corona-uitbraak zien we dat het zoekvolume naar zoektermen als ‘verbouwen’ en ‘klussen’ explosief is toegenomen. Met de nieuwe coronamaatregelen in zicht zullen we waarschijnlijk weer op zoek gaan naar nieuwe klusprojecten. Daarom bespreken we in dit artikel graag een aantal klustips en adviezen.

Zorg dat je goed voorbereid bent

Ze zeggen niet voor niets: voorbereiding is alles. Dat geldt zeer zeker ook voor het klussen en voornamelijk klusjes die je zelf nog nooit eerder hebt gedaan. Toch is het plannen en voorbereiden vaak het moeilijkste deel van elke klus. Wat ga je doen, wat én hoe lang heb je daarvoor nodig? Bij de bouwmarkt kan je om advies vragen of je kan je online inlezen. Heb je vrienden of familieleden die regelmatig klussen? Ook hen kan je vragen of ze nog klustips of adviezen hebben. Wie weet willen ze je wel komen helpen met klussen. Goed gereedschap kan je ook huren. Voornamelijk als je zeker weet dat je maar een paar keer gaat klussen. Weinig kluservaring? In sommige gevallen is het verstandig om een professional in te schakelen. Je wilt natuurlijk niet dat je foutjes of een niet zo nette afwerking blijft zien, waar je je uiteindelijk aan gaat storen.

Het juiste gereedschap

Welk gereedschap heb je nodig als beginnende klusser? Voor kleine klussen heb je basisgereedschap nodig. Denk bijvoorbeeld aan een hamer, schroevendraaier, tang, rolmaat en zaag. Ook accessoires zoals werkhandschoenen mogen niet ontbreken. Ze beschermen je handen tijdens het klussen. Controleer vooraf aan de klus altijd of je het juiste gereedschap in huis hebt. Een gereedschapskoffer maakt het overzichtelijk. Hierin kan je al je gereedschap bewaren. Beginnende klussers kiezen er ook vaak voor om een kant-en-klare gereedschapskist aan te schaffen.

Gereedschap als cadeau

Klussen je vrienden of familieleden graag en ben je op zoek naar een origineel cadeau? Dan worden ze zeker blij van nieuw gereedschap. Het is leuk om gereedschap een persoonlijk tintje te geven. Laat een gereedschapskist of rolmaten bedrukken. Zet er een leuke tekst op of kies voor een naam of logo als bedrukking. Er zijn meerdere artikelen die bedrukt kunnen worden naar wens. Zo is een paraplu handig als vakmensen buiten rond het huis klussen en het regent. Ook paraplus bedrukken is mogelijk en ze zorgen tevens voor de nodige reclame.

Gerelateerde artikelen