Waar hou je rekening mee bij het uitzoeken van een vloerkleed?

Het uitkiezen van een vloerkleed kan nog best een pittige keuze zijn, omdat je werkelijk uit alle vormen, kleuren en designs kunt kiezen die je wilt. Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten wanneer je een vloerkleed koopt. We zetten ze graag even op een rijtje.

Type materiaal

Het materiaal is een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden wanneer je een vloerkleed aanschaft. Het ligt er natuurlijk aan waar je het vloerkleed neerlegt en hoe intensief het gebruikt wordt. Als het kleed in de zithoek ligt, zullen hier regelmatig gasten met schoenen overheen lopen. In dat geval is het dus wel zo fijn als je het kleed gemakkelijk schoon kunt maken. Ook is het verstandig om rekening te houden met huisdieren en hun haren en nagels. Je wilt natuurlijk niet dat je diertjes erin vast komen te zitten en schade maken.

Hoog of laagpolig

Dan volgt direct het volgende punt, namelijk of je een hoog of laagpolig vloerkleed wilt. Hoogpolig is heerlijk als je graag met je blote voeten op het vloerkleed staat, omdat het zo lekker warm en comfortabel aanvoelt. Echter zijn deze vloerkleden moeilijker schoon en zand- en stofvrij te houden. Laagpolig is dan dus juist ideaal wanneer je meer sfeer wilt toevoegen in een ruimte waar veel gelopen wordt. Bekijk de opties bij vloerkleeddiscounter.nl.

Design

Het ontwerp en de uitstraling van het vloerkleed kan heel bepalend zijn voor de ruimte. In een kinderkamer is het bijvoorbeeld fantastisch om een vloerkleed met een speelse print uit te zoeken, maar dit wil je natuurlijk liever niet in de woonkamer. Je kunt alsnog voor een print gaan, maar je kunt ook voor een effen kleur kiezen. Bepaal dit aan de hand van hoe druk het in de ruimte wordt. Als je huis al vol staat met decoratie is een vloerkleed zonder print waarschijnlijk de betere optie.

Afmetingen en vorm

Tot slot is het belangrijk om goed naar het formaat van het vloerkleed te kijken. Wil je je meubels erop zetten of wil je het vloerkleed liever vrij in de ruimte laten liggen? Een andere vraag die je jezelf moet stellen is welke vorm het beste bij de rest van je interieur past. Heb je een strak en modern interieur, dan kun je wellicht het beste voor een vierkant of rechthoekig kleed gaan. Wil je meer natuurlijke vormen in huis, dan is een rond vloerkleed de betere keuze.

 

Gerelateerde artikelen